O şansă pentru promoţia de şomeri 2013. “Caravana Carierelor” ajunge şi pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi tineri, încăutarea unui loc de muncă Foto:Arhivă Adevărul
Tot mai mulţi tineri, încăutarea unui loc de muncă Foto:Arhivă Adevărul

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile şomerilor. În judeţul Călăraşi, 885 de tineri, promoţia 2013, au fost înregistraţi în evidenţa AJOFM.  Dintre aceştia, 4 au absolvit învăţământul profesional, 844 liceu sau şcoală postliceală şi 37 învâţământul universitar.


Pentru a veni în sprijinul acestora, deputatul PDS de Călăraşi, Daniel Florea doreşte să aducă pe mlul Borcei “Caravana Carierelor”. În urma discuţiilor purtate cu Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, proiectul “Caravana Carierelor” va introduce în itinerariul său şi Călăraşiul. Blocul Naţional Sindical poate fi pentru tinerii călărăşeni un partener major în identificarea şi soluţionarea problemelor cauzate de lipsa unui loc de muncă sau de perspectiva ca, de multe ori, odată cu terminarea studiilor, tinerii se transforme în  “şomeri cu diploma”, scrie pe pagina sa de facebook, deputatul Daniel Florea.

Viitorul, creionat în funcţie de piaţa muncii

Parlamentarul precizează că proiectul implementat de Blocul Naţional Sindical se adresează elevilor de liceu care se pregătesc să păşească spre ciclul superior de învăţământ sau spre piaţa muncii, adolescenţilor care au nevoie de îndrumare din partea unor experţi în domeniul dezvoltării profesionale şi personale. “Timp de un an şi jumătate, o echipă de specialişti va străbate 21 de judeţe , va merge în licee şi şcoli profesionale şi va discuta cu elevii în cadru formal şi informal, ajutându-i să îşi creioneze viitorul în funcţie de aspiraţii, de competenţe şi de tendinţele înregistrate pe piaţa muncii. Echipa de implementare şi-a propus să consilieze direct, personal, un număr de minim 3.500 de elevi, iar 1050 dintre tinerii participanţi la sesiunile de consiliere vor primi din partea proiectului câte un netbook”, susţine parlamentarul călărăşean.

Vă recomandăm şi:

Oficialii vor să reducă şomajul în rândul tinerilor sub 20% cu fonduri europene

Piaţa muncii, depăşită de cerere. 22% din totalul şomerilor sunt tineri absolvenţi

720.000 de români sunt şomeri, un sfert dintre ei sunt tineri


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite