Numire. Emil Muşat, noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fost prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat a fost numit la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă FOTO Adevărul
Fost prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat a fost numit la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă FOTO Adevărul

Fost prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat a fost numit în postul de manager interimar al Spitalului Judeţean de urgenţă Călăraşi, după ce Silviu Didilescu şi-a dat demisia. Acesta fusese numit la connducerea instituţiei medicale la începutul lunii decembrie 2016.


Emil Muşat, actualul consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, s-a calificat numaidecât pentru post, având în vedere experienţa sa. A fost maganer al spitalului de Justiţie în 2007, iar în perioada 1998-1999, a fost jurisconsult la Direcţia de Sănătate. Timp de trei ani a ocupat funcţia de director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate Călăraşi.  “Am fost de acord să preiau manageriatul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, iar cea mai importantă problemă, în această perioadă, este contractarea serviciilor medicale. Procesul de contractare a început din 6 martie cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar până pe 31 martie trebuie încheiate contractele”, a spus Muşat.

Reformarea spitalului

Silviu Didilescu, managerul care şi-a anunţat demisia pe 6 martie, a avut în sarcină şi găsirea directorului medical potrivit, după ce conf.univ.dr. Laurenţiu Beluşică a încheiat cele 6 luni de interminat la Călăraşi, în ianuarie 2017. Aşa cum şi-a dorit, a găsit în spital omul competent pentru acest post. Dr. Adela Năsturică, medic internist la Spitalul din Călăraşi a fost numită, recent, în funcţie.

“Contractul de interimat este valabil pe o perioadă de maximum şase luni sau până la scoaterea postului la concurs. Mi-a luat o lună şi ceva să mă apropii de corpul medical. Am lansat o propunere largă, în spital, pentru că mi-am dorit neapărat un medic de aici pentru această funcţie. Am primit mai multe propuneri, însă existau probleme de colaborare. După ce am cunoscut-o mai bine pe doamna doctor şi am aflat că este şi lider de sindicat, am decis că este persoana potrivită pentru această funcţie. Dânsa are respectul cuvenit şi autoritatea asupra colegilor. Acum, doamna doctor trebuie să coboare din peluză în teren. Ca lider de sindicat cerea, iar ca director medical trebuie să facă”, a spus Didilescu.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă spunea că Didilescu are obligaţia de a organiza concursul pentru postul de manager, însă el nu va participa la competiţie. “Mizez pe abilităţile domnului Didilescu pentru a selecta un manager capabil care să ducă mai departe reformarea spitalui pe care o vom demara în luna martie”, a spus Iliuţă.


Vă recomandăm şi:

Fără manager la spital. Dr. Dan Romulus Şerban, demis după ce a obţinut calificativul "nesatisfăcător" la evaluarea activităţii pe anul 2015

Cel mai mare spital din Bărăgan a fost declasificat. Manager: " Din 11 gărzi ne lipsesc 4, medicii vor să plece pentru că nu au locuinţă de serviciu"

Aparatură modernă, donată celui mai mare spital din Bărăgan. 450.000 lei, investiţi de Tenaris în echipamente de ultimă generaţie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite