Nicio persoană decedată în accidente în judeţul Călăraşi, pe 26 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
26 septembrie a fost aleasă Ziua europeană fără persoane decedate în accident rutiere FOTO IPJ Călăraşi
26 septembrie a fost aleasă Ziua europeană fără persoane decedate în accident rutiere FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii  din Călăraşi au acţionat la nivelul judeţului pentru susţinerea proiectului EDWARD, anul  acesta fiind aleasă ziua de 26 septembrie ca „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.

Astfel, oamenii legii au desfăşurat activităţi de informare în rândul conducătorilor auto, cu scopul conştientizării asupra pericolelor aduse de încălcarea regulilor de circulaţie. Şi pentru că „ZERO e mai mult decât un număr”, poliţiştii le-au amintit cetăţenilor factorii generatori de accidente de circulaţie: viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea sub influenţa alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului sau conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice.

De asemenea, producerea accidentelor rutiere poate fi consecinţa indisciplinei pietonale, a abaterilor comise de biciclişti, mopedişti, motociclişti sau căruţaşi. Astfel, la nivelul judeţului Călăraşi, în data de 26 septembrie nu a fost înregistrat niciun accident rutier din care să rezulte decesul vreunei persoane. În cadrul proiectului EDWARD au fost promovate sfaturi şi recomandări, traduse în peste 27de limbi, inclusiv în limba română, pe care cetăţenii le pot vizualiza accesând: www.projectedward.eu/ro/ .

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite