Modernizarea stadionului, aproape finalizată. Se montează gazonul pentru meciuri în Liga 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modernizarea stadionului din Călăraşi pentru ca echipa locală, Dunărea, nou promovată în Liga 1, să joace meciurile acasă, este aproape finalizată. Autorităţile dau asigurări că lucrările vor fi încheiate în cel mult 10 zile. După ce a fost decopertat şi a fost introdusă şi instalaţia de irigare, au început lucrările de montare a gazonului.

“După calculele noastre, lucrările vor fi gata în jurul datei de 6 iulie. În paralele se efectuează lucrări pentru modernizarea vestiarelor, amenajarea sălii de conferinţe. În ceea ce priveşte amenajarea tribune VIP şi a spaţiului alocat comentatorilor sportivi, joi va fi suspusă votului consilierilor judeţeni hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru achiziţionarea şi montarea containerelor. De asemenea, vor fi rehabilitate şi modernizare căile de acces”, a explicat Eduar Grama, directorul Direcţiei dezvoltare Regională şi relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

Încercăm să ne încadrăm în termenul de 11 iulie când va avea loc şi inspecţia finală pentru omologarea stadionului”, a  spus şi Florin Brişan, preşedintele executiv al AFC Dunărea 2005 Călăraşi. Autorităţile locale au accelarat modernizarea complexului sportiv, după ce, în luna mai, AFC Dunărea, echipa oraşului, a promovat în Liga 1, pentru prima dată în istoria de 100 de ani a clubului.

La sfârşitul lunii aprilie, consilierii judeţeni au aprobat suma de 1.999.000 de lei, bani necesari realizării unor lucrări de modernizare a bazei sportive Dunărea Călăraşi, în conformitate cu solicitările Ligii Profesioniste de Fotbal. Din această sumă, 524.000 lei sunt destinaţi schimbării gazonului, 20.000 de lei pentru sistemul de sonorizare a sălii de conferinţe, 790.000 de lei pentru sistemul de supraveghere video şi accesul în stadion şi 665.000 de lei pentru containere amenajate tribuna VIP şi posturi comentatori sportivi.

CJ a preluat administrarea complexului

Complexul Sportiv "Dunărea" a trecut, la începutul acestui an, din administrarea municipală în cea a Consiliului Judeţean pentru o perioadă de 20 de ani. Demersul s-a făcut cu scopul demarării unor lucrări ce vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea întregii baze sportive. Dunărea, echipa de fotbal a oraşului, care joacă toate meciurile pe acest stadion a promovat în Liga 1. Modernizarea arenei este necesară pentru ca echipa să poată evolua pe teren propriu în prima Ligă.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite