Mirosurile pestilenţiale care învăluie oraşul, temă de discuţie. Primar: Voi ridica problema la nivel naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, s-a întâlnit miercuri, 9 mai  cu comisarul-şef al Gărzii de Mediu Călăraşi, Cristian Zanfir, şi cu un reprezentant al APM, pentru a discuta situaţia mirosurilor care învăăluie oraşul, mai ales în cursul serii şi care provin din diferite surse, neidentificate la acest moment.

În urma discuţiilor iniţiate de către autorităţile locale, s-a adus în vedere faptul că firmele cu profil zootehnic şi vegetal care îşi desfăşoară activitatea pe o rază de 20 km în jurul municipiului Călăraşi stochează provizoriu reziduurile, conform legislaţiei de resort, pe o rampă specială până la ridicarea acestora de către operatorul de salubritate. Când bate vântul, mirosurile insuportabile ajung în oraş. Comisarul-şef Cristian Zanfir a punctat faptul că nu există în dotarea Gărzii de Mediu aparatură de măsurare a mirosurilor, dar nici nu există o legislaţie în acest sens. Acelaşi lucru a fost menţionat şi de reprezentantul APM Călăraşi, mirosurile nefiind reglementate de lege şi că nu există nici un laborator acreditat.

”Aşa cum am mai spus-o în repetate rânduri, problema mirosurilor care apar în municipiul Călăraşi nu ţine de administraţia publică locală, în sensul găsirii vinovaţilor şi amendării acestora, însă am făcut şi facem demersuri în continuare, prin discuţii cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Călăraşi şi ai APM Călăraşi, pentru găsirea unor soluţii. Am luat decizia ca în cel mai scurt timp să organizăm şi o întâlnire cu societăţile care pot genera aceste mirosuri şi, împreună, să găsim cauzele şi soluţiile. Mai mult, prin intermediul Asociaţiei Municipiilor din România, ca vicepreşedinte al acestei structuri, voi ridica problema la nivel naţional, vizavi de reglementarea legislaţiei.”, a spus primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite