Locuri de muncă în opt state UE. Se caută medici, ghizi şi ingineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii au şanse să lucreze peste graniţe Foto:Arhivă Adevărul
Şomerii au şanse să lucreze peste graniţe Foto:Arhivă Adevărul

Şomerii călărăşeni care doresc o slujbă în străinătate şi au calificări în construcţii industrial şi civilă, medicină, vânzări ori turism au şanse de angajare în Lituania, Olanda, Danemarca şi Suedia.

În această săptămână, opt state ale UE pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin reţeaua EURES, 167 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte provin de la angajatorii din Lituania, aceştia comunicând 70 locuri de muncă pentru meseriile de inginer aeronave, mecanic aviaţie şi lucrător canalizare. În Norvegia pot fi ocupate de lucrătorii români 40 de posturi de ghid turistic şi 2 posturi de muncitor constructor.  
 

Cercetător ştiinţific pentru Slovacia

Angajatorii din Olanda preferă inginerii, pentru aceştia oferind 21 de locuri de muncă în specializările: utilaj tehnologic, inginerie de proces, inginerie chimică, construcţii civile şi industriale, termodinamică şi inginerie mecanică. 25 de medici în diverse specialităţi, cum ar fi: radiologie, patologie, neurologie, nefrologie, endocrinologie, pediatrie, reumatologie şi  medicină internă sunt solicitaţi de angajatorii din Danemarca şi Suedia. Alte 9 locuri de muncă vacante pot fi ocupate în Slovacia – lucrător cu maşini cusut, recepţioner, vânzător vignete autostradă şi cercetător ştiinţific în bacteriologie, microbiologie sau farmacologie.
 

Acte necesare

Toate locurile de muncă vacante comunicate de angajatorii UE pot fi ocupate doar cu respectarea cerinţelor de calificare, experienţă şi limbă străină – engleză, germană, maghiară,  rusă sau slovacă, în funcţie de statul de provenienţă a ofertei.   Şomerii din judetul Călăraşi care doresc să ocupe un loc de muncă în străinatate, vor prezenta un dosar care sa cuprindă urmatoarele documente:
-  copie BI/CI sau copie paşaport cu valabilitate de minim şase luni;
-  CV model EUROPASS într-o limbă de circulaţie europeană sau în limba română;
-  cazierul judiciar în original care să ateste că nu aveţi antecedente penale (termen de valabilitate şase luni);
-  adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ”apt pentru muncă”. Dosarele se pot depune la  AJOFM Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12,  precum şi la sediul Agenţiei Locale Olteniţa, str. Argeşului nr.111, în funcţie de domiciliul solicitantului.  
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite