Lemur de Madagascar de la Grădina Zoologică din Călăraşi, furat de un tânăr. Animalul a fost găsit într-un imobil abandonat, legat de picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 18 ani a fost reţinut de poliţişti, fiind suspectat că a furat un lemur din incinta Grădinii Zoologice din Călăraşi. Animalul a fost găsit în viaţă, legat de picioare, într-o clădire abandonată.

Lemur FOTO: Arhivă
Lemur FOTO: Arhivă

Absenţa animalului din Grădina Zoologică Călăraşi a fost anunţată la 112.

Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat faptul că persoane necunoscute, prin tăierea lacătului cu care era asigurată boxa animalelor, ar fi pătruns în interior şi ar fi sustras o maimuţă, specia Lemur. Cercetările desfăşurate cu operativitate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, au condus la identificarea persoanei în cauză, respectiv un tânăr, de 18 ani, din municipiul Călăraşi. De asemenea, în urma căutărilor efectuate în zona unde locuieşte persoana în cauză, maimuţa a fost găsită într-o clădire abandonată, fiind legată de picioare”, transmit, vineri, oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

Tânărul suspectat de furt a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi.

Conform „National Geograhic“ această specie se înrudeşte cu cimpanzeii şi cu oamenii. Se folosesc de ecolocaţie pentru a vâna, fiind singurele primate care fac acest lucru (ecolocaţia este specifică liliecilor, şi reprezintă reperajul obstacolelor cu ajutorul ultrasunetelor, n.r).

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite