Lansare de carte la Muzeul Municipal: Erori în folosirea semnelor de punctuaţie şi ortografie în limbajul comun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea are loc la Muzeul Municipal FOTO Adevărul
Lansarea are loc la Muzeul Municipal FOTO Adevărul

Biblioteca Judeţeană ''Alexandru Odobescu'' din Călăraşi vă invită să participaţi la un eveniment cultural organizat cu sprijinul Muzeului Municipal, prilejuit de apariţia volumului ”Erori în folosirea semnelor de punctuaţie şi ortografie în limbajul cotidian”, opera autorului profesor Ilie-Ştefan Rădulescu.

“Începând cu ora 10.00, pe 28 iunie 2018, în Sala Mare (etaj) a Muzeului Municipal Călăraşi, vom fi onoraţi să îl avem în mijlocul nostru pe autorul volumului, o personalitate importantă a comunităţii călărăşene, militant permanent al limbii române corecte. ”Cele aproximativ două sute de tipuri de erori de punctuaţie - care apar în lucrare - oglindesc cultura gramaticală precară a utilizatorilor, incapacitatea lor de a întrebuinţa corect, în enunţ, regulile de punctuaţie, pentru a marca, în mod corect, în scris, pauzele, intonaţia sau întreruperea şirului vorbirii. 

În general, folosirea greşită ori aberantă, precum şi omiterea semnelor de punctuaţie duc nu numai la confuzii nedorite, ci şi la denaturarea fondului de idei şi afectiv al comunicării. Citatele din carte, comentate şi corectate literar, ilustrează pe deplin acest lucru.”( www.edituracorint.ro ). Sunt aşteptaţi la eveniment utilizatori ai bibliotecii, elevi, profesori, jurnalişti, scriitori, precum şi cei care respectă limba română şi evoluţia ei”, au anunţat reprezetnanţii Bibliotecii Judeţene.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite