Investiţie de peste 7 milioane lei pentru repararea a trei străzi de coşmar. Modernizările, realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei artere principale din Călăraşi, unde traficul a ajuns de coşmar, şoferii neputând circula cu 50 km/, viteza maximă prevăzută de lege în localităţi, intră în reparaţii capitale. Este vorba despre străzile Muşeţelului, Ştirbei Vodă şi Bd. Cuza-Vodă.

Consilierii locali ai municipiului Călăraşi au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru investiţia ,,Reparaţii capitale străzi în Municipiul Călăraşi – Lot 1, judeţul Călăraşi”, valoarea estimată a investiţiei realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală fiind de 7.746.332,02 lei cu TVA. Totodată, s-a aprobat şi cofinanţarea de la bugetul propriu al municipiului Călăraşi, de 2,8 milioane de lei, pentru plata unor cheltuieli aferente care nu se finanţează din bugetul de stat prin PNDL.

Primăria suportă 2,8 milioane lei

Este vorba despre cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate/documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice şi/sau audit energetic, asistenţa tehnică, consultanţă, taxe pentru obţinerea de avize/acorduri/autorizaţii, organizarea procedurilor de achiziţii, active necorporale, cheltuieli conexe organizării de şantier, comisioane, cote, taxe, costuri credite, cheltuieli pentru probe tehnologice, teste şi predare la beneficiar etc., în valoare estimată de 2.850.530,05 lei cu TVA, precum şi orice alte cheltuieli necesare pentru îndeplinirea contractului. Valoarea estimata a investiţiei este de 7.746.332,02 lei cu TVA, străzile propuse prin proiect pentru a fi reparate sunt: Muşeţelului – 775,30 m, Ştirbei Vodă – 657,48 m, B-dul Cuza Vodă– 626,00 m.

Disconfort pentru şoferi

Din cauza defecţiunilor părţii carosabile, circulaţia se desfăşoară cu un grad de dificultate ridicat, viteza de circulaţie admisă în localităţi de 50km/h neputând fii atinsă din cauza disconfortului creat. Luând în considerare faptul că zonele urbane din România prezintă o deosebită importanţă din punct de vedere economic, social şi cultural, este necesară dezvoltarea durabilă a acestora.

“În prezent, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alte autorităţi publice centrale se derulează mai multe programe de investiţii în infrastructura locală cu caracteristici diferite privind eligibilitatea, finanţarea, decontarea şi monitorizarea acestora. În cadrul acestor programe de investiţii sunt în diferite stadii de execuţie obiective pentru care nu s-au asigurat în anii anteriori sursele de finanţare pentru finalizarea acestora, fapt ce nu a contribuit la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale, împiedicând atingerea standardelor de calitate a vieţii pentru comunităţile locale. De aceea, pentru revitalizarea municipiilor şi oraşelor, este esenţial să fie soluţionată problema dezvoltării infrastructurii locale”, se arată în proiectul de hotărâre.

Vă recomandăm şi:

Drumul de coşmar care face legătura cu Autostrada Soarelui a intrat în reparaţii. Când va fi gata „centura“ Călăraşiului

Cel mai rău drum judeţean din zona Hunedoarei a intrat în reparaţii, înainte de a fi modernizat pe fonduri de la UE

CNADNR execută lucrări de reparaţii pe trei drumuri naţionale din Braşov. Vor exista restricţii în trafic

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite