INHGA: Debitul Dunării, în scădere până pe 12 mai. De când cresc apele

0
0
Apele Dunării, în scădere în următoarea săptămână FOTO Adevărul
Apele Dunării, în scădere în următoarea săptămână FOTO Adevărul

Debitul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, va fi în scădere în următoarea săptămână, până la 6.100 metri cubi/secundă (mc/s), valoare sub media multianuală a lunii mai, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit hidrologilor, până pe data de 12 mai, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele două zile ale intervalului, până la valoarea de 6.100 m.c/s, apoi staţionar cu tendinţă de creştere la sfârşitul intervalului, situându-se însă sub media multianuală a lunii mai (7.250 mc/s). În aval de Porţile de Fier debitele vor fi, în general, în scădere.

În ceea ce priveşte prognoza medie pe râuri pentru intervalul 6 mai, ora 07.00 - 12 mai 2018, ora 07.00, hidrologii estimează că debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare cu tendinţă de creştere.

"Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite pe majoritatea râurilor, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate", potrivit INHGA.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite