Începe al X-lea an de educaţie pentru mediu prin Cluburile „ecOprovocarea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii, provocaţi la competiţie FOTO Adevărul
Liceenii, provocaţi la competiţie FOTO Adevărul

TenarisSilcotub anunţă începerea celei de-a X-a ediţii a proiectului de leadership pentru mediu  „ecOprovocarea”, la care vor participa 5 licee din judeţele Sălaj şi Călăraşi.Proiectul este organizat de Asociaţia ViitorPlus începând cu anul 2010 şi face parte dintr-un program mai amplu, cu extindere la nivel naţional.

Pentru al X-lea an şcolar consecutiv, proiectul de educaţie non-formală „ecOprovocarea” reîncepe în 5 licee din judeţele Călăraşi şi Sălaj. Fiecare liceu este reprezentat de un club, alcătuit din 5 echipe de ecoambasadori. 

Aceste echipe sunt formate din profesori şi elevi coordonatori şi voluntari, ei având rolul de a organiza activităţi de ocrotire a naturii, în categoriile de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, târguri de economie circulară şi grădini multifuncţionale. Ecoambasadorii îşi vor motiva şi implica prietenii, profesorii, colegii, comunitatea pentru a participa la activităţile de protejare a mediului şi vor lua parte la ateliere educaţionale non-formale, privind problemele mediului înconjurător şi soluţiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora. La finalul fiecărei luni calendaristice, echipele trimit organizatorilor un raport de activitate şi primesc puncte conform regulamentului.

Premii în valoare de peste 40.000 de lei

Liceele din Călăraşi, implicate în proiect, în anul şcolar 2019-2020, sunt: Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” şi Liceul „Danubius”. Ele concurează cu alte 3 licee din judeţul Sălaj: Colegiul Naţional „Silvania” şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, din Zalău, şi Liceu Tehnologic „Octavian Goga”, din Jibou. La finalul anului şcolar 2019-2020, echipele de ecoambasadori cu cele mai bune rezultate vor primii premii totale în valoare de peste 40.000 lei, ce constau în locuri în Tabăra de leadership pentru mediu ecOprovocarea, organizată în vara anului viitor, şi premii în bani.

„Proiectul ecOprovocarea îşi propune, încă de la debutul din anul 2010, să motiveze şi să îndrume tinerii pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului, un subiect de mare importanţă, ce ne afectează pe fiecare dintre noi. Tinerii şi profesorii implicaţi învaţă să-şi asume responsabilitatea, atât faţă de propriile comportamente, cât şi faţă de problemele din comunităţile locale. Prin metode non-formale, îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre provocările problemelor de mediu, iar prin organizarea de activităţi de protejare a naturii, îşi dezvoltă abilităţile de leadership, învaţă să lucreze şi să comunice în echipă, să negocieze.”, a declarat Claudia Bărburaş, Coordonatorul programului ecOprovocarea, Asociaţia ViitorPlus.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite