Îmbrăcăminte şi încălţăminte fără acte, în valoare de peste 100.000 de lei, confiscată de poliţiştii de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controlul a avut loc la punctul de taxare de la Feteşti, de pe Autostrada Soarelui Foto:Arhivă Adevărul
Controlul a avut loc la punctul de taxare de la Feteşti, de pe Autostrada Soarelui Foto:Arhivă Adevărul

Doar o mică parte din marfa pe care o transporta avea documente de provenienţă. Aceasta este constatarea poliţiştilor de frontieră călărăşeni, după ce au oprit la un control de rutină o autoutilitară ticsită cu marfă.


În urma ilegalităţilor descoperite, oamenii legii au confiscat articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte produse industriale sau de uz casnic, în valoare totală de 122.480 lei pe care reprezentantul unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Bucureşti le transporta fără documente de provenienţă sau însoţire.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al STPF Călăraşi, aflaţi în acţiune privind combaterea evaziunii fiscale în zona punctului de taxare,  Autostrada A2- Feteşti, au descoperit mărfurile într-o autoutilitară ce se îndrepta spre Bucureşti.

Cea mai folosită metodă

La controlul efectuat, conducătorul autovehiculului care era şi reprezentantul firmei, Weiping Z., cetăţean chinez în vârstă de 40 de  ani,  a prezentat documentele de provenienţă şi însoţire doar pentru o mică parte din marfa ce urma să o comercializeze. Din experienţa ultimelor constatări, spun anchetatorii, aceasta este metoda cel mai des folosită pentru evaziune - emiterea de facturi doar pentru o mică parte din marfă.

Societatea comercială  a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor L.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar bunurile transportate, 100 articole îmbrăcăminte, peste 1.000 articole încălţăminte şi peste 1.000 articole uz casnic, au fost confiscate.
 

Vă recomandăm şi:

Evaziune fiscală. Patru suspecţi, reţinuţi de poliţişti pentru afaceri cu tutun

UPDATE O armată de poliţişti a descins la Dragalina. Ţigări , aparatură electronică şi alcool, confiscate în timpul percheziţiilor

Percheziţii la membrii unei grupări din Bucureşti şi Călăraşi. Mai mulţi administratori şi manageri ar fi delapidat peste 450.000 de euro

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite