IGPR: 491 de şoferi, prinşi băuţi la volan în ultimele 3 zile au fost lăsaţi pietoni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razie în trafic la nivel naţional FOTO Adevărul
Razie în trafic la nivel naţional FOTO Adevărul

Peste 200 de infracţiuni au fost constatate de poliţiştii rutieri în primele trei zile ale lunii pe şosele. Oamenii legii au organizat o razie pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

De la începutul anului, în primele 9 luni, s-au produs în România 6.108 accidente grave – faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, cifra indică o scădere cu 1,68%. De asemenea, şi numărul accidentelor rutiere grave produse în primele 9 luni ale anului 2019 (434), comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, în care conducătorii de vehicule s-au aflat sub influenţa alcoolului, este în scădere cu 20,22%.

Legislaţia penală incriminează „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” în articolul 336 alineatul 2 din Codul penal. Pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa alcoolului ori a substanţelor psihoactive, de la începutul lunii, poliţiştii rutieri, alături de colegi de la ordine publică, au intensificat acţiunile în trafic, cu mijloace tehnice certificate din dotarea Poliţiei Române care stabilesc prezenţa, în aerul expirat, a alcoolului ori a consumului de substanţe psihoactive.

În primele trei zile de acţiune, au fost aplicate 12.441 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, 423 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, 12.018 reprezentând alte sancţiuni potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, au fost reţinute 1.327 de permise de conducere, dintre care 491 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului şi 836 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

De asemenea, au fost constatate 461 de infracţiuni, dintre care 207 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului, 10 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive şi 244 de alte infracţiuni.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite