Fundulea, pentru trei zile Capitala agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tehnologie de ultimă oră în agricultură Foto:agriplanta
Tehnologie de ultimă oră în agricultură Foto:agriplanta

Concept unic în România, cel mai mare târg pentru fermieri a transformat, pentru trei zile, oraşul Fundulea din judeţul Călăraşi, în Capitala agriculturii.  Expoziţia Agriplanta 2014 a reunit cu succes, în perioada 5-8 iunie, peste 170 de firme expozante-producători şi s-a desfăşurat, în aer liber, pe o suprafaţă de 30 de hectare.


Agriplanta este prima expoziţie din România care a adus la îndemâna fermierilor, în acelaşi loc şi în acelaşi timp, loturi agricole demonstrative cultivate în timp real cu principalele plante specifice zonei de sud-est, precum şi demonstraţii comentate cu maşini agricole. Nu numai fermierii au avut de învătaţ din această expoziţie. Organziatorii s-au gândit şi la copii. Zilnic, începând de vineri, cei mici au avut şi ei ocazia să descopere universul agriculturii. Astfel, între orele 11.00 – 15.00, la Fundulea copiii au putut afla cum să devină fermieri pricepuţi, să iubească recolta şi lucrul pământului prin jocuri interactive.
 
24 de loturi demonstrative pentru culturi
 
Din 2011, de la prima ediţie, expoziţia a “prins” la public.  “Ediţia din 2013 a fost una de succes, iar cifrele vorbesc de la sine: 150 de expozanţi reprezentând mărci internaţionale din 17 ţări, în creştere cu 23% faţă de anul 2012; 24 de loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, pe o suprafaţă cu 2.400 mp mai mare decât la ediţia precedentă; 37 de maşini înscrise la cele 12 demonstraţii comentate cu maşini agricole (comparativ cu 24 de maşini în 2012) şi 10.450 vizitatori, în creştere cu 53% faţă de anul trecut”, spun organizatorii.
 
Fermierii, în pas cu noile tehnologii
 
„Este un eveniment foarte important şi e un lucru bun că se desfăşoară în judeţul Călăraşi, având în vedere că reprezentăm un segment important al agriculturii din România. Tehnologia de vârf în acest domeniu interesează fermierii. Este important să fim la curent cu toate noutăţile în domeniu, deoarece evoluăm şi apar tot felul de lucruri noi. În Bărăgan avem pământ bun, roditor, dar trebuie să ai şi utilaje ca să poţi spera la producţii bune“, afirmă Ion Ciulinaru, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice din judeţul Călăraşi.
 
 Începând cu anul 2013 cele două expoziţii de renume din domeniul agricol, AgriPlanta şi RomAgroTec au fost organizate de DLG InterMarketing ca o singură expoziţie. Pentru  veni în sprijinul fermierilor în partea de vest a ţării, DLG Intermarketing lansează conceptul de expozţtie în câmp şi în judeţul Timiş. Expoziţia va avea loc în perioada 4 - 7 septembrie 2014.

Vă recomandăm şi:

Se anunţă recolte-record. An agricol perfect pentru fermierii din Bărăgan

Lipsa de umiditate din sol, inamicul nr.1 al culturilor agricole

Toamnă fără precedent în Bărăgan. S-a semănat grâul direct pe mirişte

Se dă startul campaniei agricole de primăvară. În Bărăgan, porumbul este la putere

Guvernul susţine revenirea la cota de 8% TVA în agricultură

Fermierii din Vrancea consideră că agricultura reprezintă singura şansă viabilă de redresare a economiei ţării

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite