FOTO Lecţia de prevenire. Tinerii din centrele de plasament, învătaţi cum să respecte legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii instituţionalizaţi din judeţul Călăraşi au aflat, ieri, dacă încă nu ştiau, că anturajul îi poate duce la pierzanie. Poliţiştii le-au explicat adolescenţilor, în cadrul unei campanii preventive, cum trebuie să se ferească de răuvoitori pentru a nu ajunge să comită înfracţiuni.


Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perişoru a fost gazda întâlnirii dintre poliţişti şi copiii instituţionalizaţi, discuţiile fiind purtate pe tema conştientizării efectelor implicării în săvârşirea de infracţiuni. „Acţiunea a fost iniţiată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru prevenirea infracţiunilor de tâlhărie, furt şi de înşelăciune”, spune subcomisar Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Asociaţia "Alege să trăieşti"

La întâlnire au participat şi poliţişti de la Postul de Poliţie Perişoru, copii instituţionalizaţi la SERA, la Perişoru şi la Centrul de primire în regim de urgenţă „Sfânta Maria” din Călăraşi, precum şi tineri ai Asociaţiei „Alege să trăieşti”.
Poliţiştii au dezbătut cu tinerii aspectele juridice ale infracţiunilor de tâlhărie, furt şi de înşelăciune, efectele asupra organismului, dar şi în planul răspunderii penale, ale consumului de alcool sau a altor substanţe interzise.

image

Discuţiile cu tinerii au avut scopul de a-i face să conştientizeze că  anturajul neinspirat ales te poate conduce  pe „marginea prăpastiei.  De asemenea, discuţia a cuprins şi cazuri concrete de minori care au săvârşit infracţiuni sau contravenţii, cum au fost pedepsiţi şi cum le-au influenţat viaţa încălcările normelor penale şi a celor de convieţuire socială.
 

image

Vă recomandăm şi:

Lecţii intensive de prevenire. "Ora antidrog altfel", un proiect adresat copiilor cu vârste între 10 şi 18 ani

Campanie antidrog în grădiniţe. Copiii, învăţaţi să adopte un stil de viaţă sănătos

Campanie antidrog: „Prea rebel să fii condus!“

Campania antidrog a Primăriei Iaşi: cheltuie 10.000 de euro pe pliante

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite