Fostul şef al CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, şi-a anunţat candidatura pentru o funcţie în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei mandate la activ începute în 2004 în fruntea Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu a anunţat că doreşte să candideze pentru o funcţie în partid, “poate chiar la preşedinte de partid, ca să se ştie din capul locului”.

Dacă la alegerile locale, PNL a reuşit să câştige judeţul Călăraşi, fiind printre puţinele din ţară unde au fost votaţi masiv liberalii, la parlamentare s-a pus ştampila pe "roşu". PSD a reuşit să câştige 52% din voturi, iar PNL a fost votat de 29% dintre călărăşeni. 37,66% a fost prezenţa la vot în judeţul Călăraşi până la închiderea urnelor, la alegerile parlamentare, spre deosebire de alegerile locale, când la urne s-au prezentat 56,1% dintre cetăţenii cu drept de vot.
 

De 21 de ani, liberal

Răducu Filipescu este membru PNL din 1995, iar în 2000 a fost, timp de un an, secretar general al filialei judeţene a partidului. Din anul 2001 şi până în prezent, el este şeful PNL Călăraşi, iar în ultimii 12  ani a fost şeful judeţului.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare, preşedintele PNL Călăraşi, Răducu Filipescu, a declarat că partidul trebuie să găsească rapid un preşedinte interimar ”cu mână de fier”, care să organizeze congresul de anul viitor. Filipescu face apel la unitate şi este convins să partidul va redeveni ceea ce a fost. Mai mult decât stat, acesta şi-a anunţat intenţia de a candida pentru o funcţie în partid, mânat de dorinţa de unitate şi de renaştere a liberalilor.

„Primul lucru care ar fi necesar este să ne readunăm toţi liberalii, indiferent că suntem din PNL sau PDL. Trebuie să ne adunăm trupele de peste tot pentru că au fost foarte împrăştiate în perioada aceasta şi PNL să redevină ceea ce a fost dintotdeauna, primul partid de pe partea dreaptă, care să apere principiul prin noi înşine. Adică, prin forţele noastre proprii şi nu prin jocuri de culise să putem să mergem mai departe”, a spus Filipescu.

Vrea şi Cătălin Predoiu

Liberalul a adăugat că s-ar putea înţelege cu Predoiu, care şi el şi-a anunţat candidatura la şefia PNL. „Suntem doi şi, culmea, suntem doi din Călăraşi care ne anunţăm candidatura. Poate că o să mă înţeleg cu (Cătălin-n.r) Predoiu, el să fie preşedinte şi eu secretar sau invers”, a menţionat liderul PNL Călăraşi.

Răducu Filipescu a anunţat că va candida pentru o funcţie la congresul care va avea loc cel mai probabil la jumătatea lunii martie. „De acum vă spun că eu voi candida în martie ori la secretar general, poate chiar la preşedinte de partid, ca să se ştie din capul locului. (…) Să fiu eu mâna forte, o să am o moţiune şi eu şi probabil o să candidez la preşedinţie sau cel puţin la Secretariatul general”, a spus Filipescu. Congresul va fi pregătit de o comisie din care vor face parte şase lideri, primi trei clasaţi în alegerile parlamentare de la PNL şi primii trei de la PDL, a precizat el.

Au tăcut şi au greşit

Întrebat dacă exclude o colaborare cu Klaus Iohannis, el a spus partidul trebuie să colaboreze cu şeful statului.
„Nu, nu are nicio legătură comunicarea noastră cu Klaus Iohannis. Preşedintele României vrea neapărat ca PNL să fie altceva decât este astăzi şi vom încerca împreună cu cei mai vechi şi cu cei noi şi împreună cu colegii din PDL să ducem PNL de acolo unde este el să fie dacă nu primul, măcar al doilea mare partid din România, dar nu partid de 20%”, a explicat Filipescu.

El a mai a spus că el şi alţi membri de partid au greşit pentru că au tăcut în ultimii doi ani. „Am greşit în ultimii doi ani şi eu personal pentru că am tăcut prea mult şi am spus că o să fie bine. A venit momentul să nu mai tăcem (…)”, a concluzionat liberalul.

Vă recomandăm şi:

Rezultate alegeri generale 2016 în judeţul Călăraşi. PSD, votat de 52% dintre alegători, PNL a obţinut 29%

Listele definitive pentru alegerile parlamentare. Cine sunt candidaţii care intră în lupta electorală de la Călăraşi

Lista PSD Călăraşi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cine se află pe locuri eligibile

Alegeri parlamentare. PMP Călăraşi deschide lista la Senat cu un medic

Cine conduce primăriile din judeţul Călăraşi. Lista câştigătorilor de la alegerile locale 2016

Oamenii lui Traian Băsescu, pe listele PMP Constanţa: Robert Turcescu, Dorel Onaca, Magda Bistriceanu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite