Formare profesională cu noroc. Peste 2.500 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.500 de persoane au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, în primele 9 luni ale acestui an, cu sprijinul AJOFM Călăraşi, ca urmare a implementării măsurilor active de stimulare forţei de muncă.


Prin măsura activă de formare profesională, 523 de persoane au fost încadrate, în urma absolvirii unui curs de calificare/recalificare/specializare. Prin subvenţiile acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în scopul integrării în muncă a persoanelor considerate dezavantajate pe piaţa muncii, au fost angajate 140 de persoane dintre care: 102 şomeri cu vârsta peste 45 ani,4 şomeri părinţi susţinători unici ai familiilor monoparentale, 3 şomeri care mai au 5 ani până la pensie, 27 absolvenţi de învăţământ, precum şi 4 persoane cu vârstă până în 25 ani, cu risc de marginalizare socială.

Alocaţii şi prime de angajare

Datorită faptului că şi-au găsit un loc de muncă  înainte de a expira perioada de şomaj, 168 de şomeri au beneficiat de alocaţii pentru angajare. Alte 25 de persoane au beneficiat de prime de mobilitate, ca urmare a încadrării într-o localitate la peste 50 km faţă de localitatea de domiciliu.   În urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, 898 persoane şi-au găsit un loc de muncă, iar 788 persoane s-au încadrat, în urma acordării serviciilor de mediere a muncii.
 

Vă recomandăm şi:

7,12%, rata şomajului la Călăraşi. Curcani, Chiselet şi Budeşti, localităţi fără locuri de muncă

La nivelul judeţului existau la sfârşitul lunii august 7.750 şomeri înregistraţi în evidenţa AJOFM, rata şomajului înregistrată fiind de 7,12%, cu 0,05 puncte procentuale mai mică faţă de cea din luna iulie a acestui an. Astfel, la 31 august 2014, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi erau înregistraţi 7.750 şomeri, din care 3.235 femei.

În luna august, 1.680 persoane au beneficiat de indemnizaţie de şomaj, iar alte 6.070 persoane au fost înregistrate ca şomeri neindemnizaţi. Din totalul celor 1.680 someri indemnizaţi, 568 sunt absolvenţi promoţia 2014. Comparativ cu datele statistice înregistrate la sfârşitul lunii august 2013, rata şomajului a crescut de la 6,48% la 7,12%, ceea ce reprezintă un plus de 883 şomeri.
 

Vă recomandăm şi:

Căpşunarii, la mare căutare. Peste o mie de locuri de muncă, vacante peste graniţe

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Cele mai multe locuri vacante sunt în confecţii

S-a deschis sezonul angajărilor. Agricultura şi construcţiile, mană cerească pentru şomeri

Bursă cu ghinion. Mai puţin de jumătate din şomerii care au sperat la o slujbă, angajaţi

Portalul EURES, din nou activ. Cum află un şomer ce locuri de muncă sunt disponibile în străinătate

Angajări în Ungaria prin reţeaua EURES Cum poţi să câştigi 1.100 de euro pe lună

Ce beneficii au firmele care angajează şomeri. În Călăraşi, 8.800 de persoane caută o slujbă

Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite