Exerciţiu tactic în localitatea Dorobanţu. Mobilizare de forţe, intervenţii contracronometru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiul a avut loc la Dorobanţu FOTO ISU Călăraşi
Exerciţiul a avut loc la Dorobanţu FOTO ISU Călăraşi

Un amplu exerciţiu tehnico-tactic, în cadrul căruia s-au simulat o serie de intervenţii la mai multe situaţii de urgenţă produse în acelaşi timp, a avut loc miercuri timp de 3 ore în localitatea Dorobanţu.

            
Pompierii militari din cadrul ISU Călăraşi au desfăşurat  un amplu exerciţiu tehnico-tactic cu forţe şi mijloace în teren pe canalul Dorobanţu, la aproximativ un kilometru de şoseaua principală.

Au fost simulate o serie de intervenţii: cercetare si primă evaluare  C.B.R.N., descarcerare şi acordare prim ajutor la un accident rutier cu persoană încarcerată( în accident fiind implicat un autovehicul care transporta substanţe periculoase), misiune de salvare şi acordare prim ajutor pentru şase persoane implicate într-un accident naval, după ce două ambarcaţiuni au intrat în coliziune, două victime prezentând traumatisme severe la nivelul coloanei.

calarasi isu

De asemenea, s-a simulate şi o misiune de asanare a unor proiectile explozibile descoperite pe un câmp din apropierea canalului.

calarasi isu

Prim această simulare s-a urmărit evaluarea nivelului de coordonare a tuturor forţelor participante, verificarea capacităţii de intervenţie şi a timpilor de răspuns, precum şi modul de comportare al celor implicaţi pe timpul acţiunilor desfăşurate  în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Aplicaţia şi-a atins ţintele, pe parcursul celor trei ore de exerciţiu,  fiind bifate toate situaţiile simulate potrivit scenariului, a anunţat ISU Călăraşi.

          
Vă recomandăm şi:

calarasi isu

Aplicaţie tactică. Militarii de la ISU au simulat intervenţia la situaţii de urgenţă

Exerciţiu tactic în hipermarket. Mobilizare de forţe de la ISU, intervenţii contracronometru

Exerciţiu tactic pe Autostrada Soarelui, la km 111. Mobilizare de forţe, intervenţii contracronometru

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite