Două nave militare ale Flotilei Fluviale vor acosta în portul Chiciu pe 22 septembrie. Localnicii, invitaţi la bord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călărăşenii, aşteptaţi să viziteze navele, cu ocazia Porţilro deschise FOTO PMC
Călărăşenii, aşteptaţi să viziteze navele, cu ocazia Porţilro deschise FOTO PMC

În anul Centenarului Marii Uniri, marinarii militari de la Dunăre vin mai aproape de locuitorii oraşelor riverane zonei de responsabilitate a Flotilei Fluviale. După porturile din Calafat, Turnu Măgurele, Olteniţa, Drobeta-Turnu Severin, Baziaş, Cernavodă, Galaţi, Tulcea, Sfântu Gheorghe şi Constanţa, navele militare fluviale vor acosta, în acest an, şi la Călăraşi, cu prilejul Zilelor municipiului.

La invitaţia Primăriei Municipiului Călăraşi, două nave militare ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie, un monitor şi o vedetă blindată, îşi vor deschide porţile în Portul Chiciu, sâmbătă 22 septembrie, în cadrul Zilelor Municipiului. Vizitarea navelor se va putea face în intervalul orar 10.00-18.00. Operatorul local de transport va pune la dispoziţie curse din oră în oră, cu plecare de la Staţia Orizont, începând cu 09.30, ultima cursă urmând să se realizeze la 17.30.

Vizitatorii sunt aşteptaţi la bordul navelor militare, pentru a afla din specificul vieţii de marinar militar şi să descopere de ce navelor fluviale li se spune şi „arici”.  Flotila Fluvială este structura Forţelor Navale Române care asigură libertatea de navigaţie pe fluviul Dunărea, de la intrarea în ţară până la gurile de vărsare, cu braţele şi canalele adiacente, respectiv Delta Dunării şi zona lagunară.

CălăraşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite