Doi pui de tigri siberieni, născuţi în captivitate la Zoo Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tigrii siberieni sunt pe cale de dispariţie, iar reproducerea lor în captivitate reprezintă un mod de a salva specia. La Călăraşi există pus la punct un astfel de program, micile exemplare ajungând la toate grădinile zoologice din ţară, dar şi la Circul Globus.

Cei doi pui vor fi scoşi afară pentru a fi văzuţi de public abia peste două săptămâni. Aceştia au aproape 3 luni şi locuiesc împreună cu mama lor, Vanda, într-un adăpost amenajat special pentru ei de îngrijitori. „Mama puilor este şi ea născută tot în captivitate la Călăraşi. Tatăl puilor reproduşi poartă numele de

Shere Khan, acelaşi pe care îl are personajul din celebrul desen animat „Cartea Junglei“, povesteşte Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice. Aceasta se poate mândri cu faptul că a reprodus peste 40 de tigri siberieni, în ultimii 20 de ani, dar şi cu faptul că Zoo Călăraşi este o pepinieră pentru toate grădinile din ţară. „Tigrii siberieni de la Circul Globus sunt reproduşi tot la noi, lucru de care suntem foarte mândri“, mărturiseşte Cristian Tatavura.

Specie ameninţată 

Animalele reproduse în captivitate nu pot fi redaţi libertăţii pentru a nu se pierde structura genetică a animalelor sălbatice. În taigaua Siberiană nu mai sunt liberi decât 200 de tigri, aceştia fiind o specie ameninţată cu dispariţia. „Tigrii siberieni sunt în număr foarte mic în libertate şi sunt o specie protejată.

Aceştia sunt indroduşi în Cartea Roşie internaţională prin care se interzice cu desăvârşire vânarea lor“, explică inginerul Tatavura. Tigrul siberian este o specie rară de tigru, cel mai mare dintre cele opt subspecii şi cea mai mare felină în viaţă. Împreună cu tigrul chinezesc acestea sunt specii pe cale de dispariţie.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară Călăraşi“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite