Doi escroci din Dragalina, prinşi în flagrant în timpul unei tranzacţii cu 800 litri de motorină contrafăcută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motoirna a fost confiscată de poliţişti FOTO IPJ Călăraşi
Motoirna a fost confiscată de poliţişti FOTO IPJ Călăraşi

Înşelăciunile cu motorină de la Dragalina revin în atenţia oamenilor legii. Nu de puţine ori, infractorii din inima Bărăganului au ademenit clienţi naivi sub pretextul că le vând motorină ieftină, după care i-au tâlhărit. De această dată, doi tineri au fost prinşi în flagrant când încercau să comercializeze 800 de litri de carburant contrafăcut.

Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti în urma unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de înşelăciune. În seara zilei de 31 octombrie, poliţiştii călărăşeni au prins în flagrant doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 22 de ani, din comuna Dragalina, în timp ce încercau să vândă unor persoane din Bucureşti un amestec lichid de culoare asemănătoare motorinei, cu miros specific, ambalat în pet-uri din plastic.  Suspecţii au încercat să ofere spre vânzare cu titlu de motorină şi benzină, cantitatea de 800 de litri, contra sumei de 2.400 lei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore. Bărbaţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Călăraşi.

Amatorii de chilipiruri

Înşelăciunile cu motorină ieftină, de fapt un amestec de suc şi puţin carburant nu sunt de ieri, de azi. De trei ani, poliţiştii se luptă cu escrocii din Dragalina. Anchetatorii spun că suspecţii racolau clienţii de pe site-urile de anunţuri gratuite. Acestora li se ofereau cantităţi de motorină la preţuri cu mult sub preţurile practicate în staţiile de alimentare cu carburant. Clienţii, persoane din Iaşi, Neamţ. Sălaj, Gorj, Braşov, Bucureşti,  amatoare de „chilipiruri” erau chemaţi în zone izolate de pe raza comunei Dragalina. Aici, spun anchetatorii, cumpărau de la suspecţi, cu titlu de combustibil, un amestec din apă, băutură răcoritoare de culoare galbenă şi o cantitate infimă de motorină.

Clienţi bătuţi şi jefuiţi

În unele situaţii, în momentul efectuării tranzacţiei, victimelor le erau sustrase diverse obiecte sau bani din autovehicule sau erau chiar lovite şi deposedate de bunuri.Nici măcar cu focuri de armă nu pot fi opriţi infractorii. În aprilie 2014, poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde unul dintre escrocii din Dragalina.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite