Cum să eviţi traficul aglomerat de pe A2 la întoarcerea de pe litoral. Rutele alternative, cea mai bună soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul de săptămână înseamnă trafic infernal pe principal arteră care duce spre litoral. Turiştii care au petrecut weekend-ul la Constanţa se pregătesc pentru întoarcerea acasă. Până la ora 11.00, potrivit informaţiilor furnizate de Centrul Infotrafic, nu erau anunţate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza unor evenimente rutiere şi nici alte probleme majore de fluenţă a tra

Este însă posibil ca, în următoarele ore, valorile de trafic să se intensifice pe DN22C Murfatlar – Cernavodă şi la intrarea pe Autostrada Soarelui, odată cu revenirea în Capitală a celor care au petrecut sfârşitul de săptămână pe litoralul Mării Negre. Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să folosească următoarele rute alternative:
• DN2A Constanţa – Hârşova – DN3B Hârşova – Feteşti – A2 – Bucureşti;
• DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia - Urziceni – DN2 Urziceni - Bucureşti;
• DN2A Constanţa - Hârşova - Slobozia – DN21 Slobozia - Drajna – A2 – Bucureşti.

Sfaturi de la poliţişti

“Pentru un trafic în siguranţă, recomandăm conducătorilor auto să îşi planifice, pe cât posibil, deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 – 18. Posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă pe drumurile publice în intervalul menţionat, iar când în autovehicul printre pasageri se regăsesc copii sau bătrâni, trebuie să fie protejaţi de razele soarelui”, a precizat Centrul Infotrafic.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar, pe cât posibil, autovehiculul să fie staţionat în zone umbrite.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite