Cum pot deveni atractive regiunile din jurul Dunării. Proiect de peste 750.000 de euro pentru promovarea naturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popas pe Dunare FOTO ostroavelenaturii.ro
Popas pe Dunare FOTO ostroavelenaturii.ro

Tot mai puţin turişti aleg să vină în oraşul de pe malul Borcei, deşi zona este una atractivă. Chiar dacă are unele dintre cele mai frumoase ostroave de la Dunăre, cea de-a doua Deltă a României, Călăraşiul este judeţul cu cei mai puţini turişti.

Conform Institutului Naţional de Statistică, 1.570 de persoane au ales să viziteze, în 20015 , oraşul de pe malul Borcei. Un proiect îndrăznet însă, gândit de vecinii de la sud de Dunăre vizează promovarea turistică a Dunării. Astfel, patrimoniul natural protejat în cadrul ariei transfrontaliere România-Bulgaria în care sunt incluse 8 regiuni din ţara vecină şi 7 judeţe de la noi, toate de pe malul Dunării, vor fi promovate în cadrul proiectului.

Iniţiativa aparţine Asociaţiei Municipalităţilor “Dunav” din Bulgaria şi Fundaţia “Natura vie”din România prin care se doreşte atragerea a 40.000 de turişti în zonele ţintă.

calarasi ostroave

În cadrul proiectului în valoare totală de 754.518 euro se va realiza, în mod concret, o identificare a tuturor zonelor de atracţie în jurul Dunării româno-bulgare şi promovarea acestora prin adoptarea unei strategii de marketing care să atragă turiştii.

Salcie albă Foto: www.ostroaveledunarii.ro

Pentru aceasta se va realiza inclusiv o aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente şi un site web. Astfel turiştii din toată lumea pot afla că există încă locuri neatinse de industrializare şi urbanizare. Un adevărat rai oferit de natură.

Colţuri de rai

Cele 8 ostroave de la Dunăre din zona Călăraşiului sunt adevărate colţuri de rai. Aici cuibăresc şi vin să se hrănească peste 21.000 de specii de păsări care îşi depun ouăle aici sau în zona Srebrâna  (Bulgaria) sau în Delta Dunării. 

Cormorani în zbor Fot: www.ostroaveledunarii.ro

“La nivelul judeţului Călăraşi sunt 8 zone, totalizând o suprafaţă de 60.990 hectare, declarate arii de protecţie specială avifaunistică, ca părţi integrante ale Reţelei ecologice europene Natura 2000. Dintre acestea, în anul 2012, Iezerul Călăraşi a fost declarat şi sit Ramsar. Această zonă prezintă interes datorită numărului mare de păsări de baltă care, fie trăiesc, fie cuibăresc, iernează sau doar tranzitează zona. Este vorba despre specii periclitate: pelicanul creţ, gâsca cu gât roşu, lopătarul, egreta mica, stârcul roşu, dar şi despre specii vulnerabile, cum ar fi: raţa roşie, pelicanul comun, cormoranul mic, barza", spun reprezentanţiiAPM Călăraşi.

image

Vă recomandăm şi:

FOTO Spectacolul naturii la Dunăre. Ce specii rare de păsări ascund ostroavele

Delta Dunării, paradisul redescoperit de români. Investitori: „Nu au mai fost atâţia turişti în Deltă din anii '90“

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite