Cum a fost realizată la Călăraşi cea mai mare captură de parfumuri contrafăcute. Unde fuseseră ascunse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa contrafăcută, ascunsă printre materiale de construcţii FOTO Captură IGPF
Marfa contrafăcută, ascunsă printre materiale de construcţii FOTO Captură IGPF

Una dintre cele mai mari capturi de produse contrafăcute a fost realizată de poliţiştii de frontieră călărăşeni în vara anului 2021. Atunci, oamenii legii au confiscat parfumuri false, în valoare de 2 milioane de euro.

Parfumurile false, de 2 milioane de euro, au fost descoperite într-un TIR turcesc, la Călăraşi. Erau ascunse printre materiale de construcţie.

Conform IGPF, care a prezentat marţi, 4 ianuarie, bilanţul activităţii pe ultimele 11 luni, captura a fost realizată pe 20 iulie 2021, când poliţişti de frontieră împreună cu lucrători vamali au efectuat controlul asupra unui TIR, condus de un cetăţean turc, în vârstă de 39 de ani. Şoferul transporta conform documentelor de însoţire materiale de construcţii din Turcia, pentru o firmă de pe teritoriul României.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la marfa transportată, oamenii legii au trecut la un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse printre materialele de construcţii, mai multe cutii care conţineau 33.200 de articole de parfumerie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de aproximativ 2.000.000 de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cea mai mare captură din istoria poliţiei de frontieră: 1 milion de pachete de ţigări de contrabandă

Doi ucraineni, surprinşi la frontieră în timp ce încercau să introducă în ţară ţigări de contrabandă. Câte pachete au confiscat poliţiştii FOTO VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite