Cort instalat în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi pentru trierea pacienţilor suspecţi de coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Spitalul Judeţean din Călăraşi, ISU a instalat un cort pentru trierea pacienţilor cu coronavirus FOTO ISU Călăraşi
La Spitalul Judeţean din Călăraşi, ISU a instalat un cort pentru trierea pacienţilor cu coronavirus FOTO ISU Călăraşi

ISU Călăraşi a instalat sâmbătă, 14 martie, un cort, la intrarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru trierea pacienţilor cu simptomatologie cu COVID-19. La nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă urmează să fie reanalizate măsurile adoptate până în prezent pentru limitarea răspîndirii coronavirusului.

Până la această dată, în judeşul Călăraşi nu a fost confirmat niciun caz cu infecţie COVID-19. La nivel naţional au fost raportate 123 de îmbolnăviri, astfel că ţara noastră a intrat în scenariul al 3-lea. cesta presupune, în estimarea iniţială, „transmiterea susţinută pe scară largă, cu creşterea presiunii asupra sistemului de îngrijiri de sănătate (101-2000 cazuri)”.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, o parte din măsurile prevăzute pentru Scenariul 3 au fost deja adoptate, iar la acest moment nu avem confirmarea faptului că există o „transmitere susţinută pe scară largă” a noului coronavirus (COVID-19)Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcţiilor de Sănătate Publică desfăşoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacţilor persoanelor confirmate pozitiv.

calarasi spital

Totodată, menţionăm faptul că, faţă de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus.

Măsuri deja adoptate care fac parte din Scenariul 3, înainte de a se intra efectiv în Scenariul 3:

• Măsuri de distanţare socială, limitarea contactului dintre persoane.

• Limitarea activităţilor colective.

• Punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie

• Raportarea călătoriilor (ex: istoricul călătoriilor simplificat)

• Implementare de puncte medicale avansate în cadrul unităţilor sanitare.

calarasi spital

La nivelul CNSSU urmează să fie reanalizat planul de măsuri, în sensul înăspririi unor măsuri deja luate şi/sau completarea acestora cu alte tipuri de măsuri necesare combaterii răspândirii noului coronavirus(COVID-19)

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite