Conflict de interese. Primarul comunei Grădiştea, găsit incompatibil de ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De profesie inginer mecanic, aflat la cel de-al doila mandat în comuna Grădiştea, Constantin Corbu are probleme cu legea.

 Agenţia Naţională de Integritate(ANI) a constatat starea de incompatibilitate, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existenţa conflictului de interese de natură penală în cazul mai multor foşti şi actuali aleşi locali.

Pe lista ANi se regăsesşte şi primarul comunei Grădiştea, Corbu Constantin. Conform inspectorilor de integritate, în perioada 27 decembrie 2012 – 5 aprilie 2016, primul gospodar al comunei a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al U.A.T. comuna Grădiştea în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. „SATUL NOU GRĂDIŞTEA” S.R.L., încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit f) din Legea nr. 161/2003:

„Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu […] lit.d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice, […] lit.f) funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

Vă recomandăm şi:

Funcţionar public de la APIA Lehliu-Gară, declarat incompatibil după ce şi-a ajutat soţia cu cereri unice de plată

Odiseea subvenţilor APIA varianta bistriţeană: Cum ar fi falsificat o mână de oameni semnătura a 60 de crescători de animale

Un fost primar, un funcţionar de la APIA Mehedinţi şi alte patru persoane, trimise în judecată pentru fraudă cu fonduri europene

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite