Confiscări. Patru tone de fier vechi fără acte, ridicate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 300 de centre care colectează deşeuri industriale reciclabile din Ilfov, Ialomiţa Călăraşi, Constanţa şi Bucureşti au fost controlate de poliţişti în ultimele două săptămâni, fiind descoperite 14 infracţiuni şi confiscate 22.370 kg. de materiale.

Controalele s-au desfăşurat în perioada 26 aprilie – 12 mai şi au vizat identificarea societăţilor comerciale cu profil de colectare a materialelor feroase şi neferoase care nu respectă legislaţia în domeniu. La Călăraşi, pe 10 mai, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor - şi ai Poliţiei Lehliu Gară, împreună cu comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu Călăraşi, au efectuat 3 controale la două societăţi comerciale, respectiv la punctul de lucru al unei firme, din judeţul Călăraşi.

Niciun act contabil

Astfel au fost găsite 4.000 kg de deşeuri fier vechi, pentru care administratorul a prezentat adeverinţe de primire şi plată din care nu rezultă reţinerea cotei de 3% din valoarea materialelor reciclabile comercializate şi nici reţinerea cotei de impozit pe venitul realizat de persoanele care au predat materialele reciclabile. Potrivit Poliţiei Române, în urma verificărilor la cele două societăţi comerciale, reprezentanţii acestora nu au putut prezenta documentele financiar-contabile, invocând că se află la contabilul firmei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite