Cod galben de ceaţă densă, vizibilitatea scade sub 200 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaţa densă scade vizibilitatea FOTO Captură Digi Tv
Ceaţa densă scade vizibilitatea FOTO Captură Digi Tv

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, noi avertizări nowcasting cod galben de ceaţă, valabile în judeţe din Dobrogea, Transilvania şi Muntenia. În regiunile amintite, vizibilitatea scade sub 200 de metri.

Astfel, ceaţa va persista până la ora 13.00 în judeţele Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, respectiv până la ora 14.00 în localităţi din judeţele Braşov, Harghita, Sibiu, Constanţa şi Tulcea.

În zonele vizate, vizibilitatea va scădea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ceea ce va favoriza, în funcţie şi de condiţiile locale, formarea poleiului sau a gheţuşului.

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice: nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Vă mai recomandăm şi:

„Greu de concediat”: cazul pompierului de la Spitalul Marius Nasta, care a fost în pragul unui dezastru duminică seară

Imunolog român de la Oxford: „Actualele vaccinuri sunt 100% eficiente în a preveni cazurile severe“. Ce spune despre serul AstraZeneca

CălăraşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite