Cetăţenii, instruiţi de poliţişti pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiuni de prevenire FOTO IPJ Călăraşi
Acţiuni de prevenire FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii sunt cu ochii pe călărăşeni şi desfăşoară periodic acţiuni de verificare a respectării măsurilor de protecţie sanitară pentru a nu creşterea numărului de infectări.

Pentru a reduce numărul de îmbolnăviri la nivelul judeţului Călăraşi, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

1. Să evitate zonele aglomerate unde sunt expuşi la contact direct şi/sau interacţiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

2. Să ferească minorii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafeţe/obiecte comune de către un număr mare copii.

3. Să limiteze la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrăţişările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea feţelor cu mâinile.

4. Să evitate atingerea suprafeţelor care sunt atinse în mod frecvent şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces.

5. În cazul în care sunt totuşi nevoiţi să atingă aceste suprafeţe, să se protejeze folosind şerveţele de unică folosinţă.

6. Să păstreze o distanţă semnificativă, de 1,5 metri, faţă de celelalte persoane pe care le întâlnesc. În cazul în care se află în transportul în comun să încerce să NU stea faţă în faţă cu alte persoane.

7. Să se asigure, după folosirea transportului în comun, că şi-au igienizat mâinile înainte de a-şi atinge faţa, nasul sau gura.

8. Să folosească, pe cât posibil, rute sau modalităţi alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul le permite, să folosească intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.

9. În zonele urbane, pentru distanţe mici, se recomandă folosirea modalităţilor alternative de deplasare, fie cu bicicleta/trotineta electrică, fie mersul pe jos.

10. Să evite deplasările în ţările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19). Date actualizate în timp real despre ţările vizate pot fi obţinute accesând link-ul ( http://www.cnscbt.ro ), respectiv „Lista regiunilor şi localităţilor din zona roşie şi zona galbenă cu transmitere a COVID-19”. 

Vă mai recomandăm şi:

Focar de COVID-19 la spitalul din Lehliu. Secţia Chirurgie a fost închisă, câte persoane sunt infectate

Cum să nu aduci coronavirusul acasă. Opt reguli esenţiale pentru salvatori

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite