Centrele de copii şi adulţi intră în carantină. Accesul vizitatorilor este interzis începând din data de 11 aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrele de copii şi adulţi din judeţul Călăraşi intră în carantină FOTO Adevărul
Centrele de copii şi adulţi din judeţul Călăraşi intră în carantină FOTO Adevărul

Conform Ordonanţei Militare nr. 8/9.04.2020, toate centrele de copii şi adulţi, aflate în subordinea DGASPC Călăraşi, intră în carantină, personalul de la aceste centre urmând să fie organizat în ture, pentru a sta în izolare la locul de muncă, începând cu data de 11 aprilie, timp de 14 zile, urmată de izolarea la domiciliu pentru alte 2 săptămâni.

În cadrul unei şedinţe operative de lucru, organizată vineri, 10 aprilie 2020, de către conducerea DGASPC Călăraşi, cu şefii de centre, s-a discutat despre asigurarea tuturor condiţiilor pentru cazarea personalului izolat preventiv la locul de muncă, a hranei zilnice necesare, echipamentele igienico-sanitare şi de protecţie, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecţiei.

Pe perioada stării de urgenţă, aparţinătorii, susţinătorii sau reprezentanţii legali ai persoanelor aflate în aceste centre, pe baza unei cereri, pot solicita transferul beneficiarilor din centru la domiciliu, dacă îşi asumă, pe propria răspundere, că au condiţii corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora.

Accesul vizitatorilor/ aparţinătorilor/ susţinătorilor/ reprezentanţilor legali ai beneficiarilor serviciilor sociale în centrele rezidenţiale este  interzis.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite