Ce vreme se anunţă în următoarea perioadă. Cât ţin ploile şi unde lovesc furtunile, de când se încălzeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea rea se prelungeşte FOTO Adevărul
Vremea rea se prelungeşte FOTO Adevărul

Vremea continuă să se încălzească, însă nu scăpăm de ploi. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, mai ales joi şi se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat căderi de grindină.


Conform meteorologilor, fenomenele extreme îşi fac apariţia la început în regiunile din jumătatea de vest, iar seara şi noaptea şi în restul ţării. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în zonele de deal din Oltenia şi in jur de 24 de grade în Maramureş şi în nordul Moldovei.

Şi  vineri, tot vreme schimbătoare avem parte, cu ploi de vară, fenomene electrice, grindină, mai cu seama in jumătatea nordică a ţării. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate, îndeosebi în Moldova şi la munte. Vântul va sufla cu intensificări locale. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16.. 17 grade în nordul Moldovei şi 25 de grade în sudul ţării. Sâmbătă vor fi ploi zgomotoase, mai intense şi mai frecvente în regiunile intracarpatice şi in Carpaţii Occidentali, cu maxime între 19 şi 25 grade.

Norii nu se risipesc
 
Instabilitatea atmosferică va domina în weekend, dar şi în primele zile ale săptămânii viitoare. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), norii vor acoperi temporar cerul în majoritatea regiunilor şi vor fi averse, pe alocuri chiar însemnate cantitativ.
Duminică, temperaturile vor scădea sub cele normale în nord, în vest şi în centru, apoi şi în celelalte regiuni.
Până la sfârşitul lunii, conform prognozei ANM, temperaturile medii vor fi cuprinse între 10 şi 17 grade Celsius în Moldova, între 12 şi 16 grade Celsius în Transilvania, respectiv între 13 şi 18 grade Celsius în Oltenia şi Muntenia.

Cât mai plouă

Tot la nivelul lunii mai, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în cea mai mare parte a ţării şi doar în nord şi centru pot avea o tendinţă spre excedent, faţă de media multianuală de 66,5 l/mp. Zonele Banatului, Crişana, Maramureş, Oltenia şi Muntenia vor prezenta cantităţi de precipitaţii ce pot ajunge până la 89 l/mp.
 

Vă recomandăm şi:

Vremea de coşmar se prelungeşte. Cât mai ţin furtunile violente şi ce zone vor fi măturate de ploi, de când se încălzeşte

Ce vreme se anunţă în următoarele zile şi cât ţin ploile. Unde ninge, de când şi în ce regiuni se încălzeşte

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite