Candele şi lampioane. Victimele accidentelor rutiere, comemorate şi la Călăraşi.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omagiu adus victimelor accidentelor Foto:IPJ Călăraşi
Omagiu adus victimelor accidentelor Foto:IPJ Călăraşi

Candele aprinse, zeci de lampioane şi un moment de reculegere. Aşa a fost marcată, duminică seară,  la Călăraşi, ziua mondială a comemorării victimelor accidentelor rutiere. La întâlnirea organizată de Serviciul Rutier la colegiul agricol „Sandu Aldea” au luat parte aproximativ 150 de persoane, dintre care peste 70 de  elevi din clasele a X – XII, precum şi cadre didactice.

Evenimentul a debutat cu prezentarea situaţiei înregistrate la nivelul judeţului Călăraşi privind cauzele şi consecinţele accidentelor rutiere. Au fost aduse în discuţie, spre exemplificare, cu imagini concludente, mai multe evenimente rutiere produse în judeţ în ultimii ani, soldate cu un număr mare de persoane decedate sau rănite grav.

Demers de conştientizare

Elevii, cadrele didactice, poliţiştii şi reprezentanţii Asociaţiei Române pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere au aprins apoi candele şi au lansat zeci de lampioane ce simbolizează ridicarea la cer a sufletelor pierdute în accidente rutiere. „Acţiunea preventivă s-a dorit a fi atât un omagiu adus victimelor, cât şi un demers de conştientizare a oamenilor cu privire la urmările accidentelor şi consecinţelor nerespectării legislaţiei rutiere”,  aprecizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.
 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite