Campanie pentru prevenirea tragediilor. 17 accidente grave, provocate de pietonii indisciplinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi desfăşoară, în perioada 26 – 31 august, campania de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii şi bicicliştii „Asigură-te că eşti văzut!”.

În primele 6 luni ale anului 2019, în judeţul Călăraşi, s-au produs, din vina pietonilor, 17 accidente grave de circulaţie, în urma cărora 8 persoane au decedat şi 9 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind traversarea neregulamentară şi fără să se asigure.

Totodată, 5 accidente de circulaţie grave s-au produs din vina bicicliştilor, în urma cărora o persoană a decedat şi 4 au fost rănite grav, cele mai frecvente abateri fiind schimbarea direcţiei de mers fără asigurare şi consumul de băuturi alcoolice. Aşadar, abaterile săvârşite în trafic de biciclişti şi pietoni constituie cauzele principale de producere a accidentelor grave de circulaţie în judeţul Călăraşi.

În calitate de participanţi la trafic, pietonii şi biciliştii sunt expuşi riscului de a fi implicaţi în accidente grave de circulaţie, cel mai adesea prin acţiuni cum ar fi: traversarea neregulamentară şi fără să se asigure, consumul de băuturi alcoolice, neechiparea corespunzătoare a bicicletelor, nepurtarea vestei reflectorizante, lipsa sistemului de frânare sau lumini/ alte elemente reflectorizante, necunoaşterea sau neaplicarea semnalelor şi regulilor specifice de circulaţie stabilite şi, nu în ultimul rând, lipsa căştii de protecţie a bicicliştilor, care poate reduce semnificativ vătămarea suferită de aceştia în cazul implicării în accidente.

Astfel, premergător începutului de an şcolar, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, poliţiştii din cadrul Serviciului Rurier Călăraşi vor desfăşuta activităţi preventive, atât în mediul urban cât şi rural, pentru a preveni producerea de accidente rutiere în care sunt implicaţi pietonii sau bicicliştii.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite