Campanie gratuită pentru sterilizarea câinilor de rasă comună. Ce condiţii se impun, cui trebuie să vă adresaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sterilizarea animalelor de companie se face gratuit FOTO Adevărul
Sterilizarea animalelor de companie se face gratuit FOTO Adevărul

Autorităţile locale continuă campania gratuită de sterilizare a cânilor din gospodăriile cetăţenilor. Acţiunea se derulează prin Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân Pentru a putea beneficia de acest program, călărăşenii cu animale de companie trebuie să îndeplinească  mai multe condiţii.


 Vor fi sterilizate/castrate doar caninele care deţin carnet de sănătate şi microcip, iar proprietarii care doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit se pot prezenta,până la sfârşitul anului,, de luni până joi între orele 08.00-16.00 şi vineri între orele 08.00-13.00, în foaierul Primăriei Municipiului Călăraşi, pentru obţinerea unui bon de ordine.

Ca să obţină acest bon de ordine, proprietarii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate şi carnetul de sănătate al câinelui. În urma primirii bonului de ordine, se vor putea face programări pentru operaţia de sterilizare la cabinetul SC PROLIFE VET SRL, din Călăraşi, strada Tudor Vladimirescu, bloc B17, parter (dr. Minodora Brişan).

Ce amenzi prevede legea

Conform legii, ”persoanele fizice sau juridice, asociaţiile şi fundaţiile pentru protecţia animalelor care deţin câini de rasă comună sau metişi ai acestora pe teritoriul ţării au obligaţia să îi sterilizeze. Nerespectarea acestui lucru constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.  Campania Serviciului Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân se desfăşoară până la sfârşitul anului 2017.

Vă recomandăm şi:

A început sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună din Galaţi. Ce acte trebuiesc şi unde se poate face operaţia

A început sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună din Galaţi. Ce acte trebuiesc şi unde se poate face operaţia

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite