Călăraşi: Primăria arde gazul de pomană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 10 ani, pe 9 mai 2000, la Călăraşi s-a inaugurat cu mare pompă grupul statuar dedicat Eroilor neamului, amplasat în sensul giratoriu de la Big şi denumit plastic „Crucile lui Dragu“.

Aici arde zi şi noapte o flacară alimentată de la o conductă de gaz metan al cărui consum este suportat din bugetul local. De fiecare dată când primăriei i-au fost solicitate informaţii cu privire la sumele ce se plătesc din bugetul local cu acest scop, edilii au răspuns că este vorba de o sponsorizare din partea unei firme de furnizare a gazului metan.

Primăria este abonatul

Contactaţi de Adevărul de Seară, oficialii companiei GDF SUEZ Energy România menţionează că firma pe care o reprezintă are un contract de furnizare a gazelor naturale pentru locul de consum de la grupul statuar situat în sensul giratoriu de la Piaţa Big, cu titularul contractului, adică Primăria municipiului Călăraşi.
„În baza acestui contract comercial sunt emise facturi lunare pentru consumul de gaze naturale înregistrat“, a precizat Ramona Sărărescu, Project Manager Comunicare al Direcţiei Generale din cadrul SC GDF SUEZ Energy România SA.

 Factura la gaz

Pe de altă parte, edilul municipiului Călăraşi, Nicolae Dragu, spune că Distrigazul este firma care a sponsorizat vreme de vreo doi-trei ani consumul de gaze. „Contractul încheiat de primărie cu firma furnizoare de gaz metan a fost semnat mult mai târziu, în urmă cu câţiva ani, nu îmi amintesc când. Merită şi eroii noştri să ardă o flacără pentru ei. Plătim 100 de lei lunar“, a declarat primarul Nicolae Dragu.

Buget

Bugetul Primăriei municipiului Călăraşi este de aproximativ 100 de milioane de lei.
Anul acesta, numai la capitolul investiţii au fost alocaţi peste 30 de milioane de lei. Banii urmează să fie investiţi pentru construirea de garduri, amenajarea de  parcuri şi montat borduri şi pavele.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite