Călăraşi: Pompierii, aplaudaţi la scenă deschisă la Dumbrava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de călărăşeni au asistat, aseară, entuziasmaţi la demonstraţiile de talent şi măiestrie ale pompierilor. Cei mai încântaţi au fost copiii care i-au aplaudat pe pompieri după ce i-au urmărit în acţiune.

Evacuări de persoane, salvări de la înălţime, asanarea zonei de muniţia rămasă neexplodată, monitorizarea parametrilor mediului în cazul producerii accidentelor chimice, descarcerarea unor persoane, stingerea unui incendiu sunt scenariile după care au acţionat, aseară, pompierii militari.

Cetăţenii care au asistat la toate aceste simulări s-au arătat încântaţi de experienţa pompierilor care, de fiecare dată, îi ajută să treacă peste orice obstacol apărut în misiunile pe care le execută. Tot aseară, călărăşenii au avut ocazia să vadă, pe viu, dotările Detaşamentului de pompieri, fiindu-le prezentate chiar şi autospecialele de intervenţie.

Concurs pentru pitici

Cei mai bucuroşi de un asemenea spectacol au fost, cum era de aşteptat, copii. Cu bunici, părinţi sau fraţi mai mari, aceştia au aşteptat cu sufletul la gură ca pompierii să finalizeze fiecare misiune, fie că a fost vorba despre salvări de la înălţime ori evacuară de persoane. Surpriza a venit însă în momentul în care au fost provocaţi la un concurs, propunându-li-se să-şi imagineze cum ar fi o zi din viaţa lor, dacă ar fi pompieri.

În cadrul concursului de aruncare a furtunului la punct fix, micuţii au avut ocazia, pentru câteva ore să se simtă pompieri, fiind  răsplătiţi cu premii şi diplome, în funcţie de performanţele lor. 

Cei mai buni, premiaţi

Călărăşenii au putut, cu această ocazie, să fie alături de „ostaşii de foc” la zi aniversară, fiind curioşi să afle cât mai multe despre oamenii care se întâlnesc zi de zi cu pericolul. Au fost înmânate cu acest prilej premii, diplome, cupe şi medalii pompierilor care s-au evidenţiat pe parcursul manifestărilor sportive derulate în cinstea evenimentului care a marcat împlinirea a 85 de ani de la înfiinţarea primei unităţi de pompieri pe raza oraşului.

1 iulie 1925, zi istorică

Deşi municipalitatea Călăraşilor îşi exprimase dorinţa întemeierii unei unităţi de pompieri militari încă din anul 1895, formalităţile legate de asigurarea fondurilor necesare au făcut posibilă concretizarea acesteia abia la 1 iulie 1925, când în urma Ordinului Marelui stat Major  nr.139 s-a desfăşurat ceremonialul înfiinţării Secţiei de Pompieri Militari Călăraşi. Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate: 15 ani mai târziu s-au făcut reparaţii ale cazărmii şi materialului de incendiu, s-au cumpărat alţi cai şi, mai ales s-au deschis discuţiile asupra modernizării tehnicii de luptă.

La începutul anului 1940, Secţia de Pompieri Călăraşi dispunea de un parc auto compus din 3 autopompe – cisterne (Citroen, Ford şi Dion Biuton), o autopompă Chrysler şi o motopompă remorcabilă Magirus.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite