Călăraşi: Peste o mie de cazuri de infecţii respiratorii acute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate la copii
Cele mai multe cazuri de infecţii respiratorii acute au fost înregistrate la copii

La nivelul judeţului Călăraşi săptămâna trecută, 19-24 octombrie 2010, s-au înregistrat 1008 cazuri de infecţii respiratorii acute (ARI)

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la copiii cu vârste de până la patru ani, reprezentând 74% din totalul cazurilor de ARI. Tot în intervalul 19-24 octombrie 2010 s-au înregistrat şi 319 cazuri de pneumonie, cele mai multe cazuri, 55%, fiind tot la copii mai mici de patru ani. Din totalul cazurilor de pneumonie, 42 au necesitat internare.

„ Singura masură pentru prevenirea gripei este vaccinarea antigripală. Persoanele cu risc de îmbolnăvire prin gripă, pentru care se recomandă vaccinarea antigripală sunt persoanele bolnave cu afecţiuni cronice, gravide, persoanele peste 65 de ani, personalul medical“, a precizat Camelia Truică, medic epidemiolog în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.(DSP)

Pentru vaccinarea populaţiei, judeţul Călăraşi a primit un număr de 22.700 doze de vacin antigripal. Din data de 1 noiembrie 2010 medicii de familie vor demara vaccinarea antigripală.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite