Călăraşi: Marian Dumitrache iubeşte meseria de poliţist mai mult decât familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Marian Dumitrache, adjunctul şefului IPJ Călăraşi, este atât de pasionat de munca sa încât uneori uită şi de familie.

Cariera profesională şi-a inceput-o imediat după terminarea liceului ca mecanic maşini şi utilaje. Comisarul-şef Marian Dumitrache a venit în Poliţie la vârsta de 26 ani, după ce a absolvit Academia de Poliţie Bucureşti. Acum, după 23 de ani în slujba legii, recunoaşte cu mândrie că nu se vede făcând altceva.

Fascinat de geografie

La aproape 49 de ani, singurul domeniu care îl fascinează, în afara muncii de poliţist, este studiul geografiei. Nu întâmplător, puţinul timp pe care îl are la dispoziţie şi-l dedică vizionării posturilor de televiziune Discovery. Sunt rare astfel de momente, deoarece cea mai parte parte a zilei şi-o petrece la muncă alături de colegii săi sau de subalternii din IPJ Călăraşi. Când vine vorba de familie, comisarul Dumitrache povesteşte fără ezitare că singurul său băiat este tot ofiţer la IPJ Călăraşi şi că este singura investiţie adevărată pe care a făcut-o în viaţa sa.

Poliţist de 23 de ani

„Nu ştiu ca în 23 de ani de muncă de poliţist să fi existat vreo 5-6 duminici în care să fi stat alături de familie. Am norocul că soţia mea este o femeie înţelegătoare şi nu îmi reproşează niciodată că nu stau mai mult cu familia“, spune Marian Dumitrache.
Excepţie fac doar concediile de odihnă în care nu poate sta mai mult de 12 zile pentru că nu se poate detaşa de muncă. Adjunctul şefului IPJ Călăraşi nu se sfieşte să declare că nu ştie ce va face atunci cînd o să iasă la pensie.

Diplomat din fire

Despre meseria sa şi implicarea în cele mai grele cazuri rezolvate în ultimii doi ani, atunci când a suplinit activitatea fostului şef al IPJ Călăraşi sau în lunile cât a deţinut funcţia de inspector-şef cu delegaţie, comisarul Marian Dumitrache îşi aminteşte cu plăcere. El poveşteşte cu patos despre jaful armat de la o bijuterie, despre cel de la casa de schimb valutar, destructurarea clanului Ţaganu sau arestarea criminalului din comuna Grădiştea.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite