Călăraşi: Cristian Cinaru, fundaşul de fier de la Independenţa

0
0

A fost campion judeţean trei ani la rând. Deşi a activat  la „Dunărea Ostrov“ şi la „Dunărea Călăraşi“, el s-a întors în acest an la echipa sa de suflet, Venus Independenţa.

A crescut într-o familie numeroasă cu trei surori şi un frate. Încă din clasa întâi a fost îndrăgostit de fotbal şi se juca împreună cu prietenii şi vecinii săi.
Cel care l-a descoperit a fost profesorul său de sport, Mirel Ţuţuianu, la şcoala generală numărul 10 din Călăraşi. „M-a văzut şi m-a dus la clubul sportiv, la echipa de juniori a Clubului Dunărea Călăraşi. Piticii, aşa eram numiţi atunci“, a spus  Cristian Cinaru.

De atunci a evoluat, rând pe rând, la Juniorii 1 unde i-a avut ca profesori pe Virgil Bogatu şi Gheorghe Alexandru, iar la Juniorii 2 pe Dan Andronache şi pe Victor Neagu. „M-au antrenat şi m-au ajutat extrem de mult şi datorită lor am învăţat să joc şi să fiu un sportiv disciplinat“, a precizat el.

Prima ofertă

La 17 ani a primit o ofertă de la clubul de fotbal Venus Independenţa, pe care a acceptat-o. „Am început să joc pentru ei şi am descoperit aici oameni de mare valoare şi am devenit o mare familie. Ne-am înţeles extraordinar“, remarcă fotbalistul. „Cu această echipă am câştigat campionatul judeţean de 3 ori în perioada 2002-2005, în liga a IV-a“, adaugă tânărul.

Din 2005 s-a întors la „Dunărea Călăraşi“, echipa care l-a format, iar în 2008 a fost transferat la clubul dobrogean „Dunărea Ostrov“ care activează în Liga a IV-a în judeţul Constanţa. A avut performanţe notabile şi cu acest club. „Am câştigat în 2009 împreună cu echipa Cupa Mării Negre. Am fost foarte fericit că am reuşit această performanţă“, a povestit emoţionat Cristian.

Din nou acasă

În acest an a revenit la echipa sa de suflet. „M-am întors la clubul care m-a consacrat, Venus Independenţa. Pur şi simplu mi-era dor de colegi, îmi lipsea mult Venus. Faptul că m-am întors a fost o bucurie fantastică pentru mine“,  a precizat fotbalistul. Antrenorul Ilie Zeciu, un mare fost fotbalist al Călăraşiului, a fost cel care i-a insuflat jucătorului şi colegilor săi dorinţa de a deveni campioni judeţeni.

Fotbaliştii familiei

Nu este singurul din familia sa pasionat de fotbal. „Microbul“  l-a molipsit şi pe fratele său mai mare cu doi ani, Eugen Cinaru. Fost jucător la Dunărea Călăraşi, în prezent el activează la Dunărea Ostrov. „Eu am fost primul care a început să joace fotbal, după care s-a molipsit şi el“, spune Cristian.  

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite