Călăraşi: Controale la comercianţii de haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul s-a desfăşurat în perioada 5-11 aprilie 2011 la 21 de operatori economici din judeţ. În

În urma acţiunii au fost descoperite 17 abateri. S-au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 amenzi în valoare totală de 48.000 de lei şi 11 avertismente. Au fost dispuse 15 măsuri de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor pentru produse textile în valoare de 13.014 lei.

Sfaturi pentru consumatori

Achiziţionaţi produse textile numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţa fiscală). Verificaţi cu atenţie produsele textile care poartă numele unor mărci celebre dar al căror preţ este exagerat de mic în raport cu preţul real al unor astfel de produse; există riscul ca acestea sa fie contrafăcute.

Examinaţi cu atenţie produsele şi probaţi-le inainte de a lua decizia de cumpărare. Verificaţi existenţa instrucţiunilor de întreţinere care trebuie să acopere toate operaţiunile/tratamentele în ordinea: spălare, clorurare, călcare, curaţare chimică şi uscare în maşina de uscat cu tambur rotativ, indiferent dacă se aplică sau nu (dacă nu se aplică un tratament, simbolul respectiv este tăiat/barat). Instrucţiunile enumerate trebuie să fie marcate pe o etichetă din material textil, rezistentă la apă si caldură, montată/cusută în interiorul produsului.  Verificaţi dacă sunt indicate compozitţa sş procentul componentelor fibroase conţinute de produs.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite