Călăraşi: Angajaţii demişi se pot întoarce la lucru pe acelaşi post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul Cod al Muncii prevede ca un angajat ce a fost demis prin concediere colectivă să poată fi angajat pe acelaşi post, în termen de 45 de zile, pe postul reînfiinţat în aceeaşi activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă.

În termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reînfiinţat în aceeaşi activitate, fără examen, concurs sau perioadă de probă. Salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data  comunicării angajatorului pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de muncă oferit.

În situaţia în care salariaţii care au dreptul de a fi reangajaţi nu îşi manifestă în scris consimţământul, în termenul prevăzut mai sus sau refuză locul de muncă oferit, angajatorul poate face noi încadrări pe locurile de muncă rămase vacante.

Nu se aplică la instituţiile publice

Prevederile referitoare la concedierea colectivă nu se aplică salariaţilor din instituţiile publice şi autorităţilor publice şi nici în cazul contractelor individuale de muncă încheiate pe durată determinată, cu excepţia cazurilor în care aceste concedieri au loc înainte de data expirării acestor contracte.

Din noua reglementare este eliminată interdicţia angajatorului care a dispus concedieri colective de a face noi încadrări pe locurile de muncă ale salariaţilor concediaţi timp de 9 luni de la data concedierii acestora.


CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite