Bărăganul, solidar cu refugiaţii din Ucraina. Autorităţile pun la dispoziţie spaţii de cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, solidară cu refugiaţii din Ucraina FOTO Adevărul
România, solidară cu refugiaţii din Ucraina FOTO Adevărul

Război în Ucraina. Consiliul Judeţean Călăraşi a anunţat că va sprijini refugiaţii ucraineni care ajung în Bărăgan. Crucea Roşie şi Inspectoratul Şcolar strâng donaţii pentru oamenii care fug din calea răzbiuului.

O şedinţă tehnică a Consiliului Judeţean Călăraşi are loc luni, 28 februarie, în vederea identificării de soluţii pentru sprijinirea refugiaţilor ucraineni aflaţi în acest moment pe teritoriul judeţului.

Preşedintele Vasile Iliuţă a dispus organizarea unor locaţii pentru adăpostirea oamenilor şi a transmis un mesaj clar de solidaritate şi empatie în aceste vremuri tulburi.

Crucea Roşie Călăraşi se ocupă cu centralizarea donaţiilor pentru refugiaţi. Toate vor fi  adunate în depozitul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Călăraşi. Donaţiile pot fi aduse şi la sediul Crucii Roşii de la Big. 

„Pentru cine doreşte să doneze postez aici o listă.  

NECESAR: Materiale de protecţie: măşti cu pliuri, mănuşi, dezinfectant;  medicamente si produse igienice ( săpun, pasta dinţi, şampon, gel dus, şerveţele umede, scutece copii orice mărime, hârtie igienica, role hartie) Cazarmament: pături, saci de dormit , lenjerii pat Alimente greu perisabile ( conserve, supe instant, fulgi cartofi). Apa plată îmbuteliată.  Îmbrăcăminte sau încălţăminte,doar nouă!", a anunţat Aura Giurcă, directorul Crucii Roşii Călăraşi.

Şi în şcolile şi grădiniţele din Călăraşi se strâng ajutoare pentru refugiaţii din Ucraina. Sub deviza "Profesoare fără mărţişoare", cadrele didactice fac apel la oameni pentru a aduce alimente, haine şi încălţăminte pentru refugiaţi.

 Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | A cincea zi a războiului din Ucraina. Kievul a mai trecut de o noapte critică, dar următoarele 24 de ore sunt cruciale, anunţă Zelenski

Război în Ucraina. Problemele legate de combustibil şi logistică frustrează avansul rusesc VIDEO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite