Autorii triplului asasinat din Călăraşi sunt recidivişti. Ce palmares infracţional au cei doi suspecţi şi ce au consumat înainte de crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuinţa familiei Popescu, scena oribilei fapte FOTO I:S.
Locuinţa familiei Popescu, scena oribilei fapte FOTO I:S.

Cei trei adolescenţi care au participat la oribila crimă din strada Mihail Sadoveanu sunt tineri cu probleme, cu un comportament deviant. Principalul suspect este Dan Alexandru, de 17 ani, un adolescent crescut de familia victimelor de când era bebeluş. Alături de el au fost duşi la audieri Valentin Bivolaru şi Cristian Ene. Ultimul este considerat martor şi a fost eliberat.

Conform anchetatorilor, se pare că el cel care a alertat un vecin despre nenorocirea pe care au săvârşit-o prietenii lui. Se pare că el se afla în casă în momentul comiterii faptei şi a anunţat un vecin pentru a sunat la 112. Şi el are probleme cu legea. Anchetatorii spun că este cercetat în patru dosare penale, fiind inclusiv trimis în judecată. Adolescentul a fost plasat în arest la domiciliu din iunie până pe data de 11 octombrie.

Valentin Bivolaru şi Dan Alexandru sunt acuzaţi de omor calificat şi vor fi prezentaţi instanţei  de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Procurorii Parchetului de pe lână Tribunalul Călăraşi, cei care coordonează ancheta au precizat că fapta a fost comisă pe fondul consumului de alcool şi de substanţe etnobotanice. astfel, tinerii au prins curaj şi au trecut la atac. Dan Alexandru a întrerupt curentul de la tabloul electric, iar când victimele au adormit au trecut la atac. Scopul a fost de face rost de bani şi de a fugi cu maşina familiei. La comiterea crimei, arme găsite de anchetatori au fost folosite un topor, un briceag şi un cuţit, victimele fiindu-le aplicate mai multe lovituri.

15 ani a fost în grija victimelor

Dan Alexandru, unul dintre suspecţi, a fost abandonat la naştere şi, între anii 2001 şi 2016, a fost îngrijit de familia victimei care l-a luat în plasament. Tânărul este cercetat de Poliţie şi arestat preventiv pentru două furturi comise în perioada 27 septembrie – 27 noiembrie, timp ăn care figura ca învoit de familie de la Centrul de Plasament Perişoru. La sfţrşitul lunii septembrie, a furat aceeaşi maşină a familiei şi a condus-o pe drumurile publice, fără să deţină permis. A fost reţinut 30 de zile şi plasat sub control judiciar. Vineri, pe 9 noiembrie se prezentase la secţia de Poliţie, conform programului.

Cristian Bivolaru, celălalt tânăr de 17 ani din Călăraşi, acuzat de omor calificat, provine din comunitate, nu a fost niciodată instituţionalizat, însă şi el are probleme de comportament. În urmă cu doar câteva zile furese maşina tatălui său.

Vă recomandăm şi:

Cine este băiatul orfan care i-a hăcuit pe singurii oameni care l-au iubit. „A fost pregătit să le taie gâtul“

Detalii înfiorătoare despre triplul asasinat. Cum au pregătit crima în cel mai mic detaliu cei trei adolescenţi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite