Autorii măcelului care a îngrozit România în 2018 rămân după gratii. Cum s-a petrecut triplul asasinat din strada Mihail Sadoveanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorii triplului asasinat care a zguduit România pe 12 noiembrie 2018 rămân în arest până pe 12 ianuarie 2019. Manadatele de arestare ale celor doi minori care au ucis cu sânge rece doi bătrâni şi pe fiica acestora rămân în arest. Magistraţii de la Tribunalul Călăraşi au admis propunerea formulată de procurori şi au prelungit măsura arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru autorii măcelului din strada Mihail Sadoveanu.

Conform soluţiei din dosar, magistraţii au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi au,dispus "prelungirea măsurii arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile de la data de 14.12.2018 şi până la data de 12.01.2019, inclusiv, a fiecăruia dintre inculpaţii minori:  Alexandru Dan, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prev. de art.188 alin.1 Cp rap. la art.189 alin.1 lit.d si f Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, furt calificat prev. de art.228 alin.1 Cp – rap. la art.229 alin.1 lit.b Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere prev. de art.335 alin.1 Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, toate cu aplic. art.38 alin.1 Cp; Bivolaru Valentin, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat prev. de art.188 alin.1 Cp rap. la art.189 alin.1 lit.d si f Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp, furt calificat prev. de art.228 alin.1 Cp – rap. la art.229 alin.1 lit.b Cp cu aplic. art.113 alin.3 Cp toate cu aplic. art.38 alin.1 Cp. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, în baza art.275 al.3 c.p.p". Cei doi inculpaţi, prin avocatul din oficiu, au contestat măsura.

Măcelul din 12 noiembrie

Anchetatorii călărăşeni încă lucrează la dosar pentru administrarea tututor probelor, iar cei doi inculpaţi se află în arestul IPJ. Ei au avocaţi din oficiu şi, pentru că sunt minori, riscă internarea pe o perioadă de maximum 15 ani într-un centru special de detenţie. Ei sunt acuzaţi de omor calificat şi furt, iar Dan Alexandru şi pentru conducere fără permis.Conform anchetatorilor, Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor etnobotanice, şi-au ucis luni seara (12 noiembrie) victimele cu mai multe lovituri de topor, cuţit şi briceag. Au furat din casă bani şi bijuterii şi au plecat cu maşina familiei, un Opel parcat în faţa porţii. Dan Alexandru fusese crescut de familia victimelor timp de 15 ani, fiind un copil orfan. În prezent el se afla instituţionalizat în Centrul de Plasament Perişoru.

Imagine indisponibilă

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călăraşi spun că Dan Alexandru era rebel, nu s-a acomodat cu regulile din centru şi fugea frecvent, dar că familia Popescu, cu care el păstrase legătura, nu a cerut ajutorul instituţiilor statului.

Un triplu asasinat s-a petrecut luni seara, pe 12 nopiembrie 2018, pe strada Mihail Sadoveanu din Călăraşi. Victimele au fost Nicolae şi Tudoriţa Popescu, de 82 şi 80 de ani, alături de fiica lor, Vasilica, în vârstă de 58 de ani. Suspecţii, care au fost şi reţinuţi pentru 24 de ore, sunt doi tineri de 17 ani, Dan Alexandru şi Valentin Bivolaru, primul aflat în prezent în grija Centrului de Plasament Perişoru.

Cine este băiatul orfan care şi-a hăcuit familia adoptivă

Legătura lui Dan Alexandru cu familia Popescu porneşte de la faptul că băiatul a fost dat în plasament în trecut Vasilicăi, fiica familiei.

Locuitorii de pe strada Mihail Savodeanu care cunoşteau familia spun că nu sunt miraţi de un astfel de sfârşit, pentru că Dănuţ, copilul orfan crescut de cei trei, le crea numai probleme. Nu o dată intrase peste ei în casă şi chiar îl lovise pe bătrân ca să-i dea bani. „Mie îmi era şi frică să mă întâlnesc pe stradă cu el. Era într-un du-te-vino, parcă era turbat. Am auzit prin cartier că s-ar fi drogat, dar de văzut nu l-am văzut.

Imagine indisponibilă

Vecinii mai spun că de multe ori tânărul venea cu alţi prieteni în cartier şi furau tot ce puteau. „Ieri a fost zi de pensie, la 12 a venit poştaşul cu banii. Sigur asta au urmărit, pentru că toată ziua a fost trafic la familia Popescu. Dănuţ venea, pleca. Alţi doi băieţi îl aşteptau în stradă. Cine s-ar fi gândit ce urma să se întâmple“, mai spune Marioara Bănăţeanu.

„Au fost pregătiţi să le taie gâtul“

O altă vecină spune că şi-a dat seama că totul a fost premediat. „Eu i-am spus vecinului că nu au soartă bună cu el. De câte ori venea, Dănuţ întrerupea curentul de la tabloul electric. Aşa a fost şi aseară. Beznă, beznă. Au fost pregătiţi să le taie gâtul. De mult ori a venit nea Nicu la mine să mă ntrebe dacă am curent, până când ne-am dat seama că Dănuţ e de vină“, spune o altă vecină. 

calarasi asasinat

Luni seară, pe 12 noiembrie, nimeni însă nu a auzit nimic. Vecinii spun că cele trei victime au fost găsite decedate şi pentru niciunul nu s-a mai putut face nimic. Nicolae Popescu era căzut în hol, soţia, în pat, iar fiica lor de 58 de ani, care suferea de o uşoară pareză, era într-o altă cameră. „Au atacat după un plan, nu la întâmplare, criminali adevăraţi! Au intrat peste ei pe întuneric şi le-au tăiat gâtul“, susţine un alt vecin.

CălăraşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite