Atacatorul cu armă şi cagulă din strada Zefirului, un elev în clasa a VIII-a, pasionat de internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia, la faţa locului
Poliţia, la faţa locului

Adolescentul care a pus la cale jefuirea unui curier din Slobozia nu iese cu nimic din tiparul unui elev. Poliţiştii care l-au audiat în prezenţa părinţilor săi spun că băiatul, în vârstă de 14 ani şi 8 luni, este pasionat de internet şi provine dintr-o familie normală. El este elev în clasa a VIII-a la şcoala nr. 10 „Mihai Viteazul” şi nu a creat niciodată probleme.

Familia sa a fost uimită de faptul că deţine o armă cu gaze şi de planul pe care l-a ticluit pentru a-l jefui pe curierul din Slobozia. Surse din cadrul IPJ spun că băiatul a povestit cu lux de amănunte cum s-au petrecut faptele. „În urmă cu doar o zi a comandat pe internet două telefoane de la eMag, iar astăzi(n.r: marţi) s-a făcut livrarea printr-o firmă de curierat din Slobozia. Şi arma neletală tot de pe internet a achiziţionat-o”, spun anchetatorii. După ce curierul l-a sunat, anunţându-l ca se va face livrarea, adolescentul a început să pună în aplicare planul pe care îl gândise. L-a aşteptat pe curier între etajul 3 şi 4 şi, sub ameninţarea pistolului, l-a tâlhărit. „Ca să impresioneze şi pentru a speria victima, a tras un foc în plan vertical. Imediat, a fugit spre acoperişul blocului”, au povestit poliţiştii. De fapt, la audieri şi curierul a indicat faptul că suspectul s-a retras către acoperişul blocului.

Va fi supus unei expertize psihiatrice

În realitate, băiatul a intrat liniştit în apartamentul în care locuia alături de părinţi, situat la etajul 4 al blocului I 8. La scurt timp de la comiterea faptei, poliţiştii care au împânzit zona au sunat şi la uşa familiei Dobre. Aici l-au descoperit pe tânăr, au găsit telefoanele furate, dar şi arma neletală. Tânărul a fost condus la audieri şi urmează să fie supus unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ. „Pentru că vorbim despre o persoană cu vârsta cuprinsă între 14 şi 16 ani, care are răspundere limitată, se va face o expertiză psihiatrică. Dacă se stabileşte că a avut discernământ el poate fi reţinut”, a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi. Adolescentul este cercetat pentru tâlhărie, deţinere şi uz fără drept de armă neletală, fapte pentru care pedeapsa este cuprinsă între 7 şi 20 de ani.

Citeşte şi: UPDATE Atac armat în scara blocului. Un curier a fost jefuit de un colet cu telefoane. Atacatorul, prins în timp record! FOTO

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite