Aproximativ 1.000 de copii, părinţi şi profesori, prezenţi la lecţiile de prevenire cu poliţiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştiim alături de elevi în cadrul campaniei 10 pentru siguranţă FOTO IPJ Călăraşi
Poliţiştiim alături de elevi în cadrul campaniei 10 pentru siguranţă FOTO IPJ Călăraşi

Aproximativ 1.000 de elevi, părinţi şi profesori s-au întâlnit cu poliţiştii, în ultimele 2 săptămâni, în cadrul campaniei de informare şi prevenire ,,10 pentru siguranţă”, derulată în unităţile de învăţământ preuniversitar, atât în mediul urban, cât şi rural.

Astfel, pe parcursul a două săptămâni (7 – 20 septembrie), Poliţia Română a fost alături de celelalte structuri angrenate în campania menită siguranţei copiilor.

Efortul de informare şi prevenire a faptelor antisociale în şcoli s-a materializat prin derularea de activităţi, prin care elevii au putut afla cum să acţioneze atunci când sunt puşi în situaţii dificile pe stradă, la şcoală, când sunt singuri acasă sau folosesc internetul. „Lecţiile de siguranţă” au fost interactive, recomandările făcute celor mici fiind transmise într-o manieră mai puţin formală, prin joc, aplicaţii practice şi metode interactive.

Printre temele abordate au fost protejarea patrimoniului, educaţia şi siguranţa rutieră, violenţa şcolară, absenteismul, abandonul şcolar, violenţa domestică, siguranţa pe internet, efectele consumului de droguri, dispariţiile de minori, traficul de persoane, răspunderea penală la minori sau cariera de poliţist. Temele de prevenire şi informare au fost adaptate pentru fiecare grup de copii, în funcţie de vârstă şi subiecte de interes pentru cei mici.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite