Anghel Olteanu, primarul comunei Unirea, şi afacerile de familie. Edilul, acuzat de ANI că şi-a numit soţia director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Olteanu, primarul comunei Unirea
Anghel Olteanu, primarul comunei Unirea

Primarul comunei Unirea , Anghel Oltenu, a intrat, din nou în atenţia autorităţilor, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă. Concret, Anghel şi-a instalat soţia în funcţia de director la un cămin de bătrăni, aflat în subordinea Primăriei.


“Acest lucru a intervenit ca urmare a emiterii / încheierii de către persoanele evaluate a unor acte administrative sau juridice, prin care s-a realizat un folos material pentru sine, soţ sau rudele sale de gradul I ori pentru un afin până la gradul II inclusive”, a anunţat, printr-un comunicat de presă, ANI.
În urma verificărilor s-a stabili că Olteanu a  încălcat regimul juridic al conflictului de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Unirea, din judeţul Călăraşi (2008 - 2012), a exercitat calitatea de Preşedinte în Comisia de concurs pentru ocuparea postului vacant de director în cadrul Căminului de Bătrâni „Sfânta Maria”. În urma concursului soţia acestuia a obţinut calificativul maxim, fiind angajată în funcţia de director (în calitate de director, soţia persoanei evaluate a obţinut venituri în cuantum de 21.432 lei).

Bani pentru firma fiului

De asemenea, în calitate de reprezentant al primăriei comunei Unirea, Olteanu a încheiat două contracte între Primăria Unirea şi S.C. Runde Sall S.R.L. (societate în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deţine calitatea de asociat unic), pentru care, în perioada 5 decembrie 2008 - 15 aprilie 2009, insitituţia public a efectuat plăţi în beneficiul societăţii, în sumă de 24.605 lei. “Astfel, Anghel Olteanu a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii [...] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul 1””, precizează ANI. Primarul în funcţie a declarat pentru RTV că a făcut recurs în urma acestei decizii şi dacă, totuşi, va fi găsit vinovat, îşi dă demisia de la primărie.

Scandal în campania electorală

Anghel Olteanu nu este la primul scandal. Anul trecut, în campania electoral pentru câştigarea unui nou mandate în fruntea primăriei s-a ales cu o plângere penanlă pentru lovire şi alte violenţe. Poliţiştii călărăşeni au demarat o anchetă, în mai 2012, pentru a stabili dacă, într-adevăr, primarul comunei Unirea a strâns de gât o femeie în timp ce acesta distribuia materiale electorale în comună. Laura Ianoş, în vârstă de 28 de ani, a făcut plângere, reclamând că a fost victima unei agresiuni comise de primarul comunei, Anghel Olteanu.

A strâns de gât o femeie?

Tânăra a alertat poliţiştii în seara de 24 mai, ora 18.22, povestind cu lux de amănunte cum s-au petrecut faptele. Femeia susţine că, în timp ce se afla pe raza localităţii împreună cu două prietene, au fost abordate de mai mulţi tineri, care-l însoţeau pe primarul comunei, şi distribuiau materiale electorale. Femeia a mai spus că primarul a strâns-o de gât, deoarece a rupt un pliant înmânat de aceştia. La rândul său, primarul comunei Unirea susţine că totul este o înscenare şi că femeia a depus plângere pentru a-i şifona imaginea. Mai mult decât atât, Anghel Olteanu a anunţat că şi el va depune plângere pentru calomnie.
 

Citeşte şi: Sicuţa Murgu ar putea pierde mandatul de primar al comunei Vânători. ANI a găsit-o incompatibilă

Citeşte şi: Primarul Petru Vela din Armeniş declarat incompatibil de ANI

Citeşte şi: Trei primari din Prahova, declaraţi incompatibili de ANI. Edilii riscă pierderea mandatului

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite