Anchetă româno-franceză pentru anihilarea unei grupări de hoţi din autoturisme. 10 suspecţi, ridicaţi de pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a descins la 14 adrese din Călăraşi FOTO Adevărul
Poliţia a descins la 14 adrese din Călăraşi FOTO Adevărul

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., în colaborare cu poliţişti francezi, au destructurat o grupare infracţională formată din cetăţeni români, care ar fi cauzat un prejudiciu de 1.300.000 de euro, prin furturi de componente din autoturisme de lux, pe teritoriul Franţei. La Călăraşi, oamenii legii au descins la 14 adrese, 10 dintre suspecţi fiind ridicaţi pentru audieri.

În perioada noiembrie 2017 - martie 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Române, în colaborare cu cei ai Direcţiei Generale a Jandarmeriei Naţionale Franceze, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au desfăşurat în comun activităţi de urmărire penală, într-un dosar de criminalitate transfrontalieră, înregistrat la Tribunalul de Mare Instanţă Dijon, din Franţa.

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - mai 2017, membrii unei grupări itinerante de criminalitate organizată formată din cetăţeni români ar fi comis 19 furturi din autoturisme, care erau expuse în incinta unor reprezentanţe de pe teritoriul Franţei. Membrii grupării ar fi sustras din autoturisme 400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 1.300.000 de euro.

14 percheziţii la Călăraşi

Astfel, în baza unor ordine europene de anchetă, au fost organizate două acţiuni, fiind efectuate 16 percheziţii domiciliare, dintre care 14 în judeţul Călăraşi, una în judeţul Giurgiu şi una în Bucureşti. De asemenea, au fost puse în executare 19 mandate de aducere pentru membrii grupării infracţionale, 10 dintre aceştia, găsiţi în Călăraşi, fiind conduşi la audieri.

Au fost puse în executare şi 10 mandate europene de arestare emise pe numele celor în cauză, opt dintre ei fiind arestaţi în noiembrie 2017, la propunerea Parchetului Curţii de Apel Bucureşti şi predaţi autorităţilor franceze pentru continuarea cercetărilor, unul cercetat în stare de libertate şi ultimul arestat la data de 27 martie 2018, în vederea predării ulterioare în Franţa.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române, poliţişti de investigaţii criminale, criminalişti şi de la acţiuni speciale, din judeţele Călăraşi şi Giurgiu. De asemenea, la activităţile desfăşurate pe teritoriul României au participat şi reprezentanţi ai autorităţilor judiciare franceze.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite