Amorul nebun dintre prinţesa Irene Ghica şi faimosul Errol Flynn. Cum l-a fermecat românca pe starul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţesa Irene Ghica, născută în 1932 la Bucureşti, în familia prinţului Ionel N. Ghica şi a prinţesei Ibi Ghica, a făcut furori în lumea mondenă în anii '50, după ce s-a logodit cu şarmantul Errol Flynn. Actorul, un playboy de la Hollywood, a fost prins în mrejele adolescentei de 17 ani, cu cei mai frumoşi ochi albastri.

Amorul nebun dintre cei doi avea însă să se încheie prost pentru tânăra prinţesă, deoarece actorul, în timp ce era cu Irene, ceruse mână alteia femei, cu care s-a şi căsătorit de altfel.

Irene Ghica, născută Irina-Pacifica în 1932, chiar anul în care tatăl său, aviatorul de viţă boierească Ionel N. Ghica murea, l-a cunoscut pe când era încă adolescentă pe Errol Flynn, dandy-ul american care a făcut furori în filme precum Captain Blood sau Aventurile lui Don Juan (ecranizarea din 1948), dar mai ales în afara ecranului.
La vârsta de 2 luni îşi pierde tatăl, pilot cunoscut al Bucureştilor, într-un accident aviatic. În 1944 pleacă din România şi se stabileşte împreună cu mama ei mai întâi la Geneva şi apoi la Paris.

S-au cunoscut la Paris în 1949

Iubirea cu Errol Flynn a ţinut prima pagină a ziarele mondene din lumea. “Errol Flynns-a logodit cu o prinţesă adolescentă!", titra publicaţia The Milwakee Sentinel, secolul trecut.



Conform cinemagia.ro, cei doi s-au cunoscut la Paris, în 1949, la un cocktail party, şi au petrecut împreună vacanţe luxoase pe Coasta de Azur, înconjuraţi de prieteni bogaţi şi excentrici. Într-un interviu, Errol Flynn a declarat: "n-ai cum să nu te îndrăgosteşti de această tânără româncă, bogată şi independentă, cu cei mai frumoşi ochi albaştri din lume". Între timp, Irene spunea: "Îmi place că Errol ştie să îşi ţină gura când vreau linişte".

image

Fusese însurat de două ori

Faimosul actor de la Hollywood, un cuceritor sadea, fusese însurat de două ori înainte să o cunoască pe Irene. Cu toate acestea, ea l-a crezut pe cuvânt când a anunţat că o va lua de soţie. Tânăra Irene era manechin la Paris când l-a cunoscut pe Errol Flynn. Atracţia dintre ei a fost reciprocă, Errol declarându-se cucerit de ochii albaştri ai lui Irene şi de alura sa misterioasă. Fericirea nu a durat însă prea mult, după o vacanţă spectaculoasă în Jamaica, gingaţa Irene află că Flynn era logodit şi cu Patrice Wymoore, o viitoare starlet de la Holywood. Distrusă de acest fapt Irene s-a întors rănită în Paris, iar Patrice a ajuns doamna Flynn, cea de-a treia soţie a actorului.

image

Cronica mondenă a mai amintit-o la finalul anilor '50, când superba prinţesă s-a căsătorit cu fostul soţ al lui Michelle Morgan, William Marshall, pe care l-a părăsit aproape doi ani mai târziu, în 1961. În prezent, Irene Ghica trăieşte discret la Paris şi are 84 de ani.

Vă recomandăm şi:

Povestea fabuloasă a româncei Nadia Gray. Diva care a înnebunit bărbaţii cu scena de striptease din „La Dolce Vita“ şi care a îngenuncheat Hollywood-ul

Femeia-spion. Românca Vera Atkins, cel mai important agent secret din cel de-Al Doilea Război Mondial

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite