Alertă meteo: Se schimbă vremea. Ce fenomene se anunţă, unde lovesc ploile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se schimbă radical în următoarele ore FOTO pixabay
Vremea se schimbă radical în următoarele ore FOTO pixabay

Vremea se schimbă radical în toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de instabilitate atmosferică, ploi şi frig accentuat.

Informarea meteorologică este valabilă începând din seara zilei de joi, 01 aprilie, ora 21.00, şi până vineri seară, la aceeaşi oră.

"În intervalul menţionat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoţite şi de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) şi în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureş, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi local în Banat şi în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea parţială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină", anunţă ANM.

Conform meteorologilor, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local şi temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, cu peste 70...80 km/h.

Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârşitul săptămânii în cea mai mare parte a ţării şi, temporar, vor mai fi precipitaţii – ploi în zonele joase de relief şi mai ales ninsori în zonele montane şi submontane.

Vă mai recomandăm şi:

 

Propagandă pentru Sputnik V: Excursie de trei zile la Moscova cu vaccinare inclusă

 

Cum a căzut Lilly Carandino în capcana de la Tămădău. Frumoasa actriţă, aruncată în temniţă de comunişti 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite